Hlavní obsah

Divadelní léto zopakuje v Plzni letošní novinku - poetickou komedii NOs

Novinky, Jiří Mašek

Komedie NOs, která měla letos premiéru 23. července pod širým nebem v Proluce, se díky spolupráci Divadelního léta a Plzně 2015 - a hlavně díky zájmu, vrací na podzim k divákům. Dvě představení se odehrají tentokrát pod střechou, v prostorách DEPO2015, a to ve dnech 21. října a 1. listopadu.

Foto: M. Chaloupka
Článek

DEPO2015 je živým prostorem a najdete ho v Plzni, Presslově ulici 13 v bývalém areálu Dopravních podniků Plzeň.

Inscenace, jejímiž autory jsou režisér Vilém Dubnička a tanečnice a choreografka Adéla Laštovková Stodolová, s hravou lehkostí propojuje činoherní herectví, pohybové divadlo a tanec.

Festival Divadelní léto pod plzeňským nebem se tak poprvé představí publiku mimo tradiční termín červen – červenec a mimo venkovní prostor.

Inscenace NOs svou poetikou zapadá do atmosféry venkovních představení Divadelního léta. Její humor je křehký, jemný a něžný, ale i břitký, nemilosrdný a černý, založený na situacích, na odhalování „klaunů“ - silných a slabých míst osobností samotných herců. Hlavní rekvizita klaunský nos zůstává pouze východiskem pro hledání humoru a smutku v sobě. Účinkují Eliška Křenková, Jana Epikaridis, Diana Toniková, Jana Zenáhlíková, Jan Meduna a Petr Šmíd.

Divadelní léto pod plzeňským nebem se řadí mezi největší open air divadelní akce v České republice. 8. ročník festivalu navštívilo od 17. června do 25. července více než 6500 diváků.

Divadelní léto pod plzeňským nebem pořádá PaNaMo, festival je podporován Statutárním městem Plzeň, Plzní 2015, o.p.s. a Plzeňským krajem.

Vstupenky na komedii NOs jsou v prodeji prostřednictvím sítí Plzeňská vstupenka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám