Hlavní obsah

Díky počasí o velikonočních svátcích vyplují i malá plavidla

Novinky, Lenka Durďáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rejdaři na Baťově kanále se na letošní sezónu připravují se čtrnáctidenním předstihem. Teplé a slunečné počasí o prodlouženém velikonočním víkendu umožní spustit na řeku Moravu lodě již na Velký pátek.

Foto: Archiv Regionu Slovácko

Plavba na lodi Carolina na Baťově kanále a řece Moravě

Článek

Přestože oficiální odemykání plavební sezóny se koná každoročně až 1. května a odemyká se jím plavba na celé vodní cestě od Kroměříže až po Skalici v délce 53 km, bude možné již o tomto víkendu vyplout na říčních úsecích, kde není plavba limitovaná provozem plavebních komor.

Vodní cesta Baťův kanál sice původně sloužila k přepravě lignitu, dnes je však využívána čistě pro rekreační účely a těší se velké oblibě. Loď může řídit osoba starší 18 let bez zvláštního povolení či průkazu pouze na základě vyškolení k obsluze přímo na místě v půjčovně. Poté už nebrání vyplutí vstříc novým zážitkům.  

Komfort pro čtyř či pětičlennou rodinu při prvním jarním vyplutí nabídnou lehké laminátové lodě Carolina. Jejich obsluha je velmi jednoduchá a řízení si mohou vyzkoušet všichni starší 15 let. Plavit se na tomto typu lodi můžete jednu hodinu nebo klidně i celý den a plavbu spojit s návštěvou přístavišť nebo se vydat za poznáním blízkých památek.   

Od května, současně se spuštěním provozu plavebních komor, začínají vody brázdit také hausbóty a velké výletní lodě. Nenechte si už dnes ujít zážitky z plavby po historické vodní cestě a zavítejte na Slovácko.

Reklama

Výběr článků

Načítám