Hlavní obsah

Dětští pacienti už dostali vánoční dárky

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ředitel Městské nemocnice Ostrava Petr Uhlig a Michal Mariánek, náměstek primátora města Ostravy, spolu s vedením oddělení rozdávali v pátek 22. prosince dárky dětským pacientům, kteří jsou momentálně v Městské nemocnici Ostrava hospitalizováni.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 22.12.2017 Městská nemocnice Ostrava. Připravené balíčky.

Článek

Ležet v nemocnici, zvláště pak v době vánočních svátků - a ještě těsně před Štědrým večerem, je smutné i pro dospělého pacienta. Pro děti tato situace je ještě horší. Nejhůř tuto sitaci nesou malé děti a jejich rodiče, kteří by asi rádi viděli rozzářené oči u stromečku, než být v nemocnici. Sestřičky a vedení dětského oddělení dělají vše pro to, aby těch smutných očí bylo co nejméně.

„Pokud to šlo, tak už jsme nějaké malé pacienty propustili domů. Dnes tu ještě zůstává devět dětí. Některé půjdou domů, ale pět dětí, které jsou po operaci tady budou muset zůstat. Jistě se budeme snažit, a děláme to vždy, jim ty vánoční chvíle co nejvíce zpříjemnit. Také je možné, že v průběhu Vánoc ještě nějaké nové děti přijmeme,” informovala vrchní sestra na dětském oddělení Městské nemocnice Ostrava Mgr. Jana Šadibolová.

Ředitel Městské nemocnice Ostrava MUDr. Petr Uhlig spolu s náměstkem primátora města Ostravy Michalem Mariánkem prošli všechny pokoje a každému z dětí dali dárkový balíček, ve kterém byl plyšák - lemur, stolní hry, lego a další překvapivé předměty.

V jednom z pokojů ležel mladý pacient Denis, který, jak sám říkal, si zkracoval cestu do školy, přeskočil zídku a zlomil si nohu. Dvanáctiletému Richardovi podklouzly nohy na navršeném sněhu a zlomil si levou ruku v zápěstí. Chlapci pobyt nesou dobře, i když v nemocnici to asi není ono. Prostě doma je doma.

„Je to milá povinnost navštívit děti, které zůstávají v nemocnici přes svátky. Letos je tu opravdu málo dětí, což je dobrá zpráva pro rodiče a hlavně pro malé pacienty, takže jsem rád, že jsme těm, kteří tu jsou, mohli dárečky předat. Je zde celkově příjemná atmosféra, tato akce je smysluplná a je fajn,” svěřil se Michal Mariánek. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám