Hlavní obsah

Dětský karneval na dvě hodiny ovládl habartovské kulturní středisko

Novinky, Aleš Plevka

Na páteční podvečer 24. února připravily pracovnice místního domu dětí a mládeže veselé setkání pro rodiče a děti mladšího školního věku. Od 16 do 18 hodin patřil sál městského kulturního střediska právě jim, jejich převlekům a maskám při dalším dětském karnevalu v Habartově.

Foto: Aleš Plevka

Roztomilá čarodějnička

Článek

Masek a nejrůznějších převleků se sešlo i letos požehnaně. Celkový počet hravě překročil osm desítek. V předsálí se to hemžilo drobotinou, která se z obyčejných dětí pod rukama starostlivých rodičů během pár okamžiků proměňovala v čarodějnice, víly, princezny, tanečnice, spidermany, zvířátka, ale nechyběl třeba ani potápěč, parta zdecimovaných modelek, mušketýr nebo ninja.

Krátce po čtvrté hodině celý mumraj uvedla do chodu moderátorka Eva Dvořáková. A začínalo se jak jinak než tancováním a dováděním na parketu. Ten se během chviličky zaplnil pestrobarevným davem, který se naplno oddával dětským diskotékovým rytmům.

Po prvním bloku skladeb nadešel čas na představení všech masek. Na pódium se postupně dostaly úplně všechny a došlo i na improvizované minirozhovory. Každé z dětí si pak po prezentaci masky začalo pochutnávat na první sladkosti v podobě lízátka, které dostávalo při odchodu z pódia.

Na řadě byl opět taneční rej, po kterém následovala soutěž v pojídání koláčů. Více než dvacítka hladovců se utkala o titul nejrychlejšího jedlíka. Vyhrát mohl pouze jeden, ale odměnu si odnesli úplně všichni. Na pořadu bylo malá přestávka, kterou vyplnily svým číslem tanečnice z domu dětí a mládeže. Na parket vpluly dvě postavy od hlavy po paty zahalené do tmavě modrého závoje a během několika minut dokázaly, co vše je možné při troše cviku provádět se svými břišními svaly.

Prostor k tancování pak dostaly znovu děti, které si to náramně užívaly. Tu se promenádoval živý had, tu vyrostla lidská brána a jinde se zase rozvířilo pestrobarevné kolečko. Tancování pak dostalo ještě nový náboj, když se v sále začaly objevovat desítky nafouknutých balónků. Někteří je využili ke hrám a pinkání, jiní se bavili jejich destrukcí a ranami, které při ní vznikaly.

Dvě hodiny, které rodiče a děti společně prožili ve světě pohádek a fantazie, ve světě her, soutěží a bezva muziky, byly fajn. Za rok se díky bezvadným organizátorům všichni budou mít možnost v kulturním středisku sejít znovu a opět se dosyta vydovádět. 

Reklama

Výběr článků

Načítám