Hlavní obsah

Děti z Týniště zažily (nejen) pirátské putování za pokladem v Chorvatsku

Novinky, Eva Jenčíková

Druhá polovina prázdnin je vždycky nějak rychlejší, zdá se vám to také? V Domě dětí a mládeže v Týništi nad Orlicí to každopádně uteklo neuvěřitelně rychle. Asi proto, že program byl nabitý.

Foto: Eva Jenčíková

Na Šmoulím táboře se na závěr konala Gargamelova tombola.

Článek

Již potřetí se děti z Týniště vypravily do Chorvatska, aby se zúčastnily pirátského putování za biogradským pokladem, který se konalo ve dnech od 26. července do 6. srpna. V týmech pak prokazovaly své schopnosti a dovednosti na rozličných úkolech a aktivitách, zaměřených na inteligenci, znalosti, fyzičku, důvtip, obratnost na moři atd. Kromě vodních hrátek u moře, či hraní společenských her, pak společně vyrazili na plavbu podél ostrova Pašman až do nedaleké Vrgady. 

Ve dnech 6. – 11. srpna se v DDM Týniště nad Orlicí konal již tradiční divadelní tábor a zároveň soustředění DS Poškoláci Před oponou za oponou. Tři desítky malých i větších herců a hereček si celý týden chystali divadelní představení, se kterým poslední odpoledne vystoupili pro rodiče. Letošní sjednocující téma bylo cestování po zeměkouli.

Hlavní vedoucí tábora Jana Bahníková uvedla: „Nejmladší skupina pod vedením Moniky Vodové zahrála severskou báji o Thorově ukradeném kladivu, další představení jsem nacvičila já se skupinkou dívek, a jmenovalo se Šest sester. Dvě starší skupiny pracovaly více samostatně – jedni volně zpracovali s pomocí Martina Janiho biblický příběh o králi Šalamounovi, druzí s pomocí Dominiky Vondráčkové předvedli dva související příběhy o umělcích, kteří se nacházeli ve Francii a na Havaji. Kromě divadla jsme se věnovali i dalším uměleckým aktivitám. Natočili jsme tři videoklipy, některé známé videoklipy si potom sehráli i naživo, nafotili jsme portrétní fotografie. Čas zbyl i na sportování a zpívání s kytarou.“             

V dalším týdnu se v DDM objevily Příšerky s. r. o., příměstský tábor určený pro předškoláky až třetí třídu. Natěšení, očekávání, překvapení, to vše děti určitě před tímto táborem pociťovaly. Děti zažily spoustu her, zábavy a především vzpomínek.

Martina Kumpoštová byla letos poprvé hlavní vedoucí: „Během tábora jsme vyjížděli na kolech, měli táborák, a hlavně jsme se vypravovali za různým dobrodružstvím, kde jsme se setkávali s hlavními příšerkami Mikem a Saliwenem. A jako hrdinové z filmu, své schopnosti a dovednosti děti testovaly na námi připraveném programu."

Předposlední týden se DDM proměnilo ve šmoulí říši. Na sportovním volejbalovém táboře Šmoulobraní se sešly dívky od 1. do 8. třídy a se šmouly zažívaly spoustu aktivit. Stavěly se šmoulí domečky, poznávaly vlastnosti šmoulů a tvořily se šmoulí alba na fotky. Součástí tábora byl i minivolejbalový trénink na místním stadionu, výpravy na kolech a samostatné připravování jídla. Pro starší děvčata byl každý večer připravený speciální program a jejich tréninky se také odlišovaly. 

Táborové léto Domu dětí a mládeže dospělo do finále. Počasí většinou přálo, jídlo bylo výborné, děti se trochu osamostatnily, vyzkoušely si spoustu nových věcí a vedoucí, vedoucí, ti byli báječní, do příprav i do průběhu táborů dali spoustu času, energie a především srdce, takže se to odráželo v atmosféře jednotlivých táborů. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám