Hlavní obsah

Děti z Čermákovy ulice na plzeňských Borech si budou moci hrát na lepším hřišti

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hřiště s novými dětskými prvky si budou moci už o letních prázdninách užívat děti z Čermákovy ulice 76 – 80 na plzeňských Borech.

Foto: Miroslav Knotek

Dětské hřiště ve Škodalandu, které má prestižní značku „Hřiště –sportoviště – tělocvična – OVĚŘENÝ PROVOZ“.

Článek

Centrální obvod zde totiž připravuje rozšíření stávajícího dětského hřiště, které patří mezi 91 dětských hřišť nacházející se na území Městského obvodu Plzeň 3. Na rozšíření dětského hřiště se začne pracovat v průběhu června.  

„Pro náš obvod je prvořadým kritériem bezpečnost a funkčnost všech dětských zařízení, a proto jsou také dětská hřiště každý týden osobně kontrolována pověřenými pracovníky našeho úřadu a během každých tří měsíců se pak provádí pravidelné odborně technické kontroly všech prvků. Z těchto kontrol jsou předkládány podrobné revizní zprávy včetně fotodokumentace,” informoval David Procházka, místostarosta centrálního obvodu.  

A kterých nových prvků se děti z Čermákovy ulice dočkají? Bude to především hrací sestava Lumpík, která se také nachází už od loňského roku v parku Na Hvězdě, nízkopodlažní kolotoč či pružinové houpadlo. Děti jistě ocení i lanovou pyramidu, na níž si budou moci vyzkoušet svoji obratnost.   Kromě dětských hřišť se obvod stará o veřejná dětská pískoviště včetně pískovišť v mateřských školkách.

„Výměna písku v pískovištích probíhá podle hygienických norem každoročně v jarních měsících. Právě nyní, v průběhu května, dochází k výměně ve všech pískovištích v rámci obvod,” dodal Radislav Neubauer, starosta Městského obvodu Plzeň 3.  

Reklama

Výběr článků

Načítám