Hlavní obsah

Děti děkují za finanční příspěvky na misijním jarmarku

Novinky, Ludmila Brousilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulou neděli (tj. 13. března) se v prostorách česko-slovenského mechanického betlému v Horní Lidči konal velikonoční misijní jarmark. Tradičně ho pořádají členové misijního klubka a scholy. Prodaly se na něm výrobky za téměř devět tisíc korun.

Foto: Ludmila Brousilová
Článek

Malí a velcí členové misijního klubka a scholy třikrát do roka pořádají misijní jarmarky, na kterých prodávají vlastnoručně vytvořené výrobky. Peníze získané z prodeje putují na konto organizace Papežských misijních děl dětí, kde jsou rozdělovány lidem v chudých zemích světa.

Nedělní jarmark se nesl v duchu jara a  blížících se velikonočních svátků. K vidění, ale samozřejmě hlavně k prodeji, byly nejrůznější dílka dětí. Jarmarkové stoly byly plné krásných zajíčků, oveček, kuřátek laděných do jarních barev nebo velikonočních věnců či sladkých dobrůtek. Třešinkou "na dortu" byly koláčky a moučníky maminek a babiček, které si každý návštěvník misijního jarmarku mohl dát ke kávě nebo čaji. Kupovalo se hodně. Dokládá to i finanční částka, jež se objevila v kasičkách za prodej věcí. Dosáhla téměř devíti tisíc korun.

Přípravy dětí na misijní jarmark trvají několik týdnů nebo také měsíců. Členové misijního klubka a scholy se v pravidelných intervalech scházejí a ručně vytvářejí tematicky laděné výrobky. Na další jarmark se můžete těšit v říjnu, a pak v prosinci. Papežské misijní dílo dětí je oficiální organizací katolické církve. Heslem je "Děti pomáhají dětem". Na celosvětové rovině povzbuzuje děti ke starosti o misie, a to modlitbou, vzdělávacími aktivitami, finančně a stáváním se misionáři...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám