Hlavní obsah

Destinační společnost Pálava a Lednicko-valtický areál je držitelem prestižního certifikátu ČSKS

Novinky, Jitka Sobotková

V říjnu letošního roku obdržela od vládní agentury CzechTourism certifikát Českého systému kvality služeb destinační společnost Pálava a Lednicko-valtický areál, sídlící v Mikulově. Stala se tak první destinační společností v Jihomoravském kraji, která prestižní certifikát získala.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Co získání certifikátu pro destinační společnost znamená a jaké aktivity v regionech zajišťuje, na to odpověděl její předseda Radek Galousek.

„Získání certifikátu ČSKS je především oceněním kvality naší práce a také šancí pro získání oficiální podpory ze strany Ministerstva pro místní rozvoj ČR pro náš region. Současně je získání certifikátu potvrzením správnosti aktivit, které společně s našimi partnery v regionu pro domácí i zahraniční návštěvníky realizujeme.“

Obecně jsou destinační společnosti (DS) marketingovými organizacemi, které jsou vytvářeny z důvodu koordinace propagačních aktivit a zkvalitnění spolupráce subjektů podílejících se na turistické nabídce regionu. DS jsou zakládány na principu partnerské spolupráce obcí, provozovatelů turistických cílů a služeb.

„V tomto duchu funguje i naše DS, jejímž hlavním cílem je rozvíjet společnou propagaci v regionu, vytvářet zajímavé turistické produkty, podporovat prodej turistických služeb a celkově budovat pozitivní image regionu Pálava a Lednicko-valtický areál mezi našimi i zahraničními návštěvníky,“ doplnil Radek Galousek.

Reklama

Výběr článků

Načítám