Hlavní obsah

Desítky prodejců nabídnou své zboží na adventním trhu v broumovském klášteře

Novinky, Kateřina Ostradecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční Adventní trh v broumovském klášteře klepe na dveře. Oblíbená předvánoční akce se uskuteční v neděli 16. prosince v areálu národní kulturní památky Klášter Broumov.

Foto: Kateřina Ostradecká

Adventní trhy se konají v broumovském benediktinském klášteře.

Článek

Brány kláštera budou otevřeny již od brzkých ranních hodin. Trh odstartuje v 8:30 a bude trvat až do 13 hodin v prostorách obou nádvoří i v klášterní zahradě. Předvánoční atmosféru doladí ukázka řemesel, bohaté občerstvení, hudební doprovod s kapelou Štěpána Přibyla a prodej kvalitních regionálních produktů.

„Na trhy zavítají oblíbení prodejci, na které jsou návštěvníci zvyklí. Chybět nebudou vánoční dekorace, ručně malované ozdoby, léčivé přírodní sirupy, ručně vyráběná mýdla, dřevěné hračky, šperky, maso, sýry, medy nebo čerstvé pečivo... Tradičně se bude prezentovat i Útulek Broumov,“ uvedla Dana Černotová z pořádající Agentury pro rozvoj Broumovska.

Součástí Adventního trhu bude také tiskařská dílna ve Skriptoriu. Děti i dospělí si budou moci ve středověké klášterní písárně od 10 do 12 hodin potisknout tašky nebo vyrobit vánoční přání dle vlastní fantazie.

Reklama

Výběr článků

Načítám