Hlavní obsah

Desetihodinový koncert nabídl první zářijovou sobotu v Habartově pořádnou porci muziky

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městské kulturní středisko Habartov přichystalo na sobotní odpoledne a večer 2. září pro příznivce regionální hudby desetihodinový koncert, během nějž se na pódiu vystřídalo sedm kapel z blízkého i vzdálenějšího okolí, které zahrály hudbu napříč hudebními žánry, takže vybrat si mohl opravdu každý

Foto: Aleš Plevka

Kapela Seven of nine

Článek

Organizátoři pro úspěch akce udělali tentokráte opravdu maximum, a proto očekávali i vyšší návštěvnost než minulé ročníky, kdy z hlediště hudební produkci sledovalo maximálně do sto padesáti diváků. O to větší pak bylo zklamání všech, když si do areálu TJ Baník Habartov, kam bylo od muzea přesunuto místo konání, našla cestu necelá stovka posluchačů.

Změn totiž v pořadí již 5. ročník Hakule (Habartovské kulturní léto) přinesl hned několik. Místo konání bylo zvoleno blíže k centru města, zajištěno bylo i záchytné parkoviště pro přespolní diváky. Na pořádek dohlížela zjednaná bezpečnostní firma, rozsáhlé pódium bylo osazeno profesionální zvukovou i světelnou technikou a proti nepřízni počasí byl postaven a připraven nový městský stan, který hravě pojme přes dvě stovky lidí. Velmi dobře bylo předzásobeno i občerstvení Na Baníku a dovezeno bylo i několik chemických WC.

Také propagaci akce pracovníci MKS nepodcenili, a tak jediným negativním faktorem zůstalo neovlivnitelné počasí, přičemž v danou sobotu bylo v Habartově sice chladněji, ale bezvětří a také déšť zůstal po celou dobu v mracích.

Je tedy velmi obtížné identifikovat příčinu toho, proč lidé tento jeden z největších kulturních podniků ve městě tolik ignorují. Vždyť i vstupné, které činilo 150 Kč na celý den, nebylo přemrštěné a výběr kapel byl opravdu různorodý.

Před zraky diváků se za doprovodu moderátorského umu Jiřího Převrátila na pódiu postupně vystřídala sedmička skupin, z nichž některé se prezentovaly hudbou vlastní - autorskou a jiné muzikou převzatou a složenou i z velmi známých melodií. Všechny kapely bez výjimky předvedly kvalitní hudebnické řemeslo.

Bezmála stovku diváků postupně od patnácti hodin odpoledne až do jedné hodiny ranní v asi hodinových blocích pobavili muzikanti z níže uvedených uskupení. V některých z nich měl alespoň částečné zastoupení i domácí Habartov, a to je určitě dobře. Nelehké úlohy první kapely se zhostilo sokolovské seskupení nazvané Seven of nine, které nabídlo koktejl různých rytmů, pro něž je sice asi domácí scénou komornější klub, ale i zde zněly převážně autorské písně v českém i anglickém podání velmi dobře. 

Poté se kapely na scéně střídaly ve stanoveném pořadí, přičemž jednotlivá vystoupení byla oddělena pouze technickou přestávkou, která byla nutná pro nazvučení jednotlivých hudebníků. Se svou hudební troškou do mlýna tak postupně dále přispěla kynšperská kapela Šarkani, krajkovská folková skupina NaDen, heavy-metaloví Soul Keeper z Prahy, loketská formace End of Screem hrající symphonic- rock, rockově a punkově ladění Fallen Angels z Chodova a bluesově souloví B.E.E.F z Plzně.

Hudební nabídka to byla tedy velmi pestrá a ti, kteří na koncert zavítali, si ho jistě i se vším tím připraveným zázemím užili. Zůstává tak jen otázkou pro příští ročník, co ještě lze udělat jinak či lépe než letos pro to, aby na koncert ve větším množství zavítali i diváci, pro které se to všechno koná především. 

Reklama

Výběr článků

Načítám