Hlavní obsah

Desátý Dětský den v Byzhradci na Rychnovsku se opět vydařil

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již desáté pokračování měl v sobotu Dětský den v obci Byzhradec na Rychnovsku. Název letošního jubilejního ročníku byl Elce pelce o Popelce a akce opět přilákala veliké množství dětí, ale i dospělých.

Foto: Dana Ehlová
Článek

V areálu myslivecké chaty bylo pro děti připraveno deset stanovišť se soutěžemi a úkoly, za jejichž splnění dostávaly odměnu. V pohádkovém lese je čekalo neuvěřitelných 56 postav z příběhů, které mají rády. Vedle toho se mohly svézt na řetízkovém kolotoči nebo zhoupnout na houpačce.

„Pořadatelem akce je obec Byzhradec a všechny místní společenské organizace - dá se říci, že všichni občané Byzhradce a přátelé obce,“ řekla Jana Jablonská z početného týmů organizátorů, v němž bylo letos zapojeno 85 lidí.

Vedle programu pro děti bylo připraveno občerstvení všeho druhu a návštěvníci si mohli pochutnat na grilovaných specialitách, ale také domácích koláčích. 

Dětský den v Byzhradci má velikou tradici a popularitu. V loňském roce se ho zúčastnilo 760 lidí a z toho 270 dětí. V té souvislosti je zajímavou informací počet obyvatel obce, jichž zde žije zhruba 220, a proto je třeba před organizátory smeknout a popřát jim hodně nápadů a sil do příštích ročníků.  

Reklama

Výběr článků

Načítám