Hlavní obsah

Derby jak řemen. O dorostenecký kofrbalový titul se poperou dva brněnské týmy

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finále České dorostenecké korfbalové extraligy bude mít zvláštní náboj. Sobotní druhé semifinálové bitvy totiž určily, že o titul si to už tuto neděli v Prostějově rozdají dva brněnské týmy. Jak Korfbal klub, tak i Nový Lískovec do finále proklouzly nejrychlejší možnou cestou.

Foto: Jan Pařík

Nový Lískovec (na snímku) slaví postup do finále dorostenecké korfbalové extraligy.

Článek

Prvně jmenovaný přidal doma druhou těsnou výhru nad Šenovem, Novému Lískovce v Náchodě k postupu také stačil pouze jeden duel a raduje se z vítězství 2:0 na zápasy.

2. SEMIFINÁLE V BRNĚ

Dva nervydrásající zápasy, ale finále je doma. To si mohou říct v brněnském Korfbal klubu. Po venkovní výhře 13:12 přidali Jihomoravané v sobotu doma i druhý kýžený úspěch a mohou se těšit na utkání o nejvyšší příčku. Druhé semifinále však nebylo pro slabší povahy. Výhru 12:11 pro domácí celek trefila v infarktovém závěru jedna z nejmladších brněnských korfbalistek Anna Drobníková.

Šenov přitom ještě dvě minuty před koncem vedl o jeden koš a vypadalo to, že semifinálové soky rozsoudí až třetí vzájemný duel. Hosté měli několik šancí zvrátit zápas na svou stranu, jenže je nevyužili a Brno je za to potrestalo.

Jan Šedý (trenér, Brno): „Myslím, že v obou zápasech jsme herně byli o trochu lepší. Bohužel se nám moc nedařilo střelecky, takže to bylo hodně napínavé. Do finále musíme na střelbě ještě zapracovat. V sobotu při nás na konci stáli všichni svatí, Anna Drobníková dala zatím svůj nejdůležitější koš v kariéře. Ve finále čekám velké emoce. Jsem rád, že na nás Lískovec vyšel až ve finále, umí se na nás vyhecovat. Je trochu škoda, že dva brněnské týmy odehrají finále v Prostějově, ale už pořádáme vyvrcholení snad každé kategorie a na dorost to nevyšlo. Brno se kromě první ligy dostalo ve všech kategoriích do finále, z čehož máme radost.“

Kristýna Holubčíková (hráčka, Šenov): „Na obě semifinále jsme se dobře připravili. Tak vyrovnané zápasy jsme s Brnem za celou sezonu neodehráli. Před utkáními jsme vždy měli malá minisoustředění, kde jsme si řekli důležité věci, které nám pak pomohly. Sobotní zápas rozhodla naše hloupá chyba v obraně, což je škoda. Neřekla bych však, že by nás soupeř zvlášť předčil, i když mu to moc nepadalo.“

Brno KK U19 - Šenov KC-ZŠ U19  12:11

Konečný stav série: 2:0

2. SEMIFINÁLE V NÁCHODĚ

Postup do semifinále slavili na poslední chvíli, teď se mohou těšit na boj o zlato. Korfbalisté Nového Lískovce zdolali Náchod znovu o čtyři koše, tentokrát zvítězili 21:17 a pro někoho možná trochu překvapivě ovládli stejně jako jejich finálový vyzyvatel celou sérii 2:0 na zápasy.

V náchodské hale však rozhodně nešlo o jasnou záležitost. Domácí tým chtěl sérii jednoznačně natáhnout, o poločase svítilo na tabuli vyrovnané skóre 10:10, jenže pak začal mít trochu navrch Nový Lískovec a dokonal svůj postup.

Markéta Cupáková (hráčka, Nový Lískovec): „Postup na dva zápasy jsme rozhodně nečekali, i když před cestou do Náchoda jsme vyhlašovali, že tam jedeme odehrát jen jeden duel. Nebylo to však vůbec jednoduché, hrála se vyrovnaná partie až do konce. Musím vyzdvihnout fakt, že jsme se v jednotlivých čtyřkách skvěle sehráli. Konečně hrajeme jako tým.“

SK Plhov Náchod U19 - Brno KK Nový Lískovec U19 17:21

Konečný stav série: 0:2

Reklama

Výběr článků

Načítám