Hlavní obsah

Dárci krve dostanou na Valentýna dárky i možnost soutěžit o wellness pobyt

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbený únorový svátek lásky mohou všichni noví i stávající dárci krve přijít oslavit na transfúzní oddělení Nemocnice Prostějov a Nemocnice Přerov. Zde na ně čekají jak drobné dárky, tak i slosování o poukaz na wellness pobyt v lázních.

Foto: archiv Agel

Motivů k darování krve může být celá řada, většinou je to ale právě příjemný pocit z dobrého skutku nebo láska k druhým, která k nám dárce přivádí.

Článek

V prostějovské nemocnici proběhne akce v úterý 14. února, v Přerově pak o den později 15. února. 

„Motivů k darování krve může být celá řada, většinou je to ale právě příjemný pocit z dobrého skutku nebo láska k druhým, která k nám dárce přivádí. Rozhodli jsme se proto využít příležitosti svátku svatého Valentýna a pro dárce připravili ještě další odměnu,“ informoval MUDr. Jiří Šlézar, vedoucí lékař transfúzní stanice Nemocnice Prostějov.

Kromě možnosti zachránit lidský život tentokrát nabídnou transfúzní oddělení obou nemocnic dárcům také slosování o poukaz na jednodenní wellness pobyt pro dvě osoby v lázních.

Do slosování budou zařazeni všichni příchozí a ještě v den akce bude na webových stránkách transfúzního oddělení uvedeno jméno výherce. „Zejména budeme rádi za všechny nové dárce, kteří přijdou darovat krev poprvé. Vítáni jsou ale samozřejmě i naši pravidelní dárci, kterých si rovněž velmi vážíme,“ doplnil primář transfúzní stanice Nemocnice Přerov MUDr. Štefan Repovský.

Dárcem krve či krevních složek se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, přičemž vhodnost dárce je ještě vždy individuálně posuzována zdravotnickým personálem. Výhodami darování krve je přitom v současnosti nejen dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, proplacené jízdné, lékařské vyšetření, vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení a odpočet ze základu daně z příjmu, a to ve výši 2000 korun za každý odběr.

Reklama

Výběr článků

Načítám