Hlavní obsah

Dárce krve čeká odměna v podobě koncertu

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncert, který je určen nejen dárcům, bude na programu ve středu 18. června na náměstí Svobody v Brně. Pro dárce i širokou veřejnost zahrají zlínský AG Flek, Jitka Šuranská a Ukulele Orchestra jako Brno. Koncert Daruj krev bude moderovat Monika Brindzáková.

Foto: Robert Rohál

Zpěvačka Blanka Táborská, členka zlínské skupiny AG Flek, která vystoupí v rámci koncertu Daruj krev.

Článek

Na tradiční, letos již druhý, odběr krve zve Český rozhlas Brno dárce ve středu 18. června od 6.30 do 14 hodin jednak do transfúzního a tkáňového oddělení Fakultní nemocnice v Brně, jednak do Zlína, kde mohou zájemci darovat krev v hematologicko-transfúzním oddělení Baťovy nemocnice v době od 6 do 12 hodin.

Pro dárce krve a širokou veřejnost je pak připraven odpolední koncert Daruj krev s Českým rozhlasem Brno a ČEZ - Jadernou elektrárnou Dukovany, který odstartuje ve středu 18. června od 15 hodin na náměstí Svobody v Brně moderátorka Monika Brindzáková.

Na pódium uvede legendární zlínskou skupinu AG Flek. Z východní Moravy přijede i další účinkující - držitelka několika cen Anděl v kategorii World Music, zpěvačka a houslistka Jitka Šuranská a koncert vygraduje svým temperamentem třináctičlenný Ukulele Orchestra jako Brno.

Touto akcí pomáhá Český rozhlas už řadu let získávat nové dárce krve. Smyslem je popularizace dárcovství a získávání zejména bezplatných dárců. Myšlenka akce se zrodila v Brně, kde mohli v prosinci 1992 poprvé přijít dárci krve na odběr organizovaný rozhlasem. V tomto roce a v dalších několika letech se odběry konaly přímo v budovách rozhlasu a akce se rozšířila po celé republice.

Dnes už se odběry odehrávají na transfúzních stanicích v Brně a ve Zlíně, a to čtyřikrát ročně. Český rozhlas Brno navíc pravidelně dvakrát do roka při příležitosti těchto odběrů pořádá i koncert, který atraktivní a zábavnou formou propaguje dárcovství krve. Je poděkováním dárcům a oslovuje další potencionální zájemce.

Dalšími partnery koncertu jsou Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR, UniCredit Bank, Vyškovské pivo a Opportunity s. r. o.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám