Hlavní obsah

Dámy roku 2018 se představily, vítězka je ze Židlochovic

Novinky, Vladimír Tauchman

Vyhlášení výsledků volného pokračování tradičních soutěží pro aktivní babičky, které si za dosavadních dvanáct ročníků získalo mnoho příznivců v celé České republice, se letos konalo 19. listopadu v Adalbertinu v Hradci Králové.

Foto: Vladimír Tauchman

Soutěžící

Článek

Soutěž Dáma roku České republiky 2018 probíhala již od dubna. Pořadatelem projektu je Eurobabička z. s. Do soutěže se přihlásilo 23 adeptek, nominovány byly čtyři dámy, na základě motivačního pohovoru.

Soutěžící musely zvládnout etiketu stolování, vědomostní kvíz, módní přehlídku, moderování diskusního fóra, internetovou anketu „Hlas od srdce”, sehrání veselé scénky z kultovního filmu Zítra to roztočíme drahoušku, kde se zdařile vložily do rolí Heleny Růžičkové a Stelly Zázvorkové, a svoji kreativitu předvedly ve volné disciplíně. To vše je názorně zdokumentováno na www.eurobabicka.cz.

V Adalbertinu se soutěžící představily a početné publikum pobavily interpretací vtipu. Jako první Olga Rácová z Prahy, dále následovaly Alena Várošová z Mohelnice, Zdeňka Vítková z Židlochovic u Brna a nakonec Jaroslava Rockenschaubová z Nového Strašecí. Další disciplínou, a to již závěrečnou, byl tanec, na pódiu se tančil valčík. Všechny soutěžící stejně v celém průběhu zaujaly maximálním nasazením a vynikajícími výkony.

Celkovou vítězkou se stala Zdeňka Vítková, která získala hlavní cenu, relaxační pobyt pro dvě osoby. „I přes svůj věk se snažím být taková, jaká jsem, obyčejná žena, která postupně vyzrávala životními zkušenostmi a osudovými okamžiky, který mi život nadělil. Již 13 let mám v pěstounské péči vnuka. Hrála jsem čtyři roky v našem ochotnickém divadle, tanec a zpěv jsou mými celoživotními koníčky. Snažím se myslet pozitivně,” řekla vítězka o sobě.

Poděkování za další zdařilou soutěžní akci patří všem soutěžícím, partnerům a sponzorům a členům realizačního týmu. Zvláštní poděkování patří městské organizaci Senioři ČR v Hradci Králové pod vedením Vlasty Vrkočové za vytvoření optimálních podmínek pro konání celé akce.

Soutěžící si za celoživotní práci, péči a lásku zaslouží - úctu, uznání a poděkování. To je důvod proč tuto soutěž pořádáme. Jsou to dámy v nejlepších letech, které se dokáží orientovat v dnešní hektické době, cestují, vzdělávají se, neodpírají si radostí a pokušení. A v neposlední řadě dokáží pozitivně prezentovat svoji osobnost, smysl pro humor šarm a eleganci.

Reklama

Výběr článků

Načítám