Hlavní obsah

Další konzultační dny přinesou poradenství v oblasti ochrany vinic

Novinky, Kateřina Martykánová

Společnost BS vinařské potřeby připravuje třetí sérii BS konzultačních dnů. Od čtvrtka 29. června do pátku 30. června mají zájemci možnost diskutovat s odborníkem na vinohradnictví konkrétní problémy z oblasti ochrany vinic. Odborné rady budou všem poskytovány zdarma.

Foto: BS vinařské potřeby

Klára Halouzková je odbornice na vinohrady, která v rámci konzultačních dnů poskytuje rady vinařům

Článek

Osobní konzultace s odborníkem pro oblast vinohradnictví Klárou Halouzkovou budou po oba dny probíhat v době od 9 do 12 hodin. Ve čtvrtek mohou tento přímý a rychlý způsob poradenství využít vinohradníci v Mikulově, v pátek ve Velkých Bílovicích.

Odborná konzultantka společnosti BS vinařské potřeby Klára Halouzková poskytuje profesionální poradenství s cílem vysvětlit všem zájemcům podstatu problému a díky přímé a okamžité zpětné vazbě společně hledat správné řešení. Protože základ odolnosti představuje hlavně dostatečná výživa keřů révy během vegetace, lze doporučit i vhodná hnojiva do konkrétních podmínek.

„Každý vinohrad je individuálním souborem mnoha proměnných, proto je pro mě nejefektivnější získat informace rovnou od konkrétního vinohradníka. Na jejich základě pak stanovím přípravky, které budou v daném vinohradu nejúčinnější,“ uvedla Halouzková.

Zájemci se v průběhu rozhovoru dozví například, jaké přípravky jsou v daném období vhodné, jaké fungicidy lze kombinovat, zda existují nové a lepší alternativy v systému integrované produkce.

Zcela zdarma a nezávazně lze získat užitečné informace a rady, každý také navíc obdrží praktický dárek. Konzultace budou probíhat dle zájmu během celého dopoledne, není potřeba se objednávat.

Další konzultační dny se uskuteční v prodejnách BS vinařské potřeby na konci srpna. Plánována je ochutnávka populárních PIWI odrůd, jejíž součástí budou i odborné konzultace s enologem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám