Hlavní obsah

Další futsalová sezóna na Sokolovsku byla zahájena

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O uplynulém víkendu se odehrálo již druhé kolo okresních futsalových soutěží. Třem habartovským týmům se první zápasy herně veskrze vydařily, a tak několik desítek diváků mohlo na domácím hřišti zhlédnout zajímavý a napínavý fotbal.

Foto: Aleš Plevka

Milan Koutecký střílí do sítě Fortuny důležitý rozdílový gól na 3:1.

Článek

Oba týmy z Lítova měly pro první kolo volný los, a tak premiéra je v letošním ročníku čekala až tento víkend.

Béčko, které postoupilo do I. třídy, se v sobotu utkalo na domácí umělce s favorizovaným týmem Josefova. Přes počáteční nápor hostů se Lítovským povedlo jít šťastně do vedení 2:0, které i přes obrovský tlak a šance Josefovských nakonec udrželi až do závěrečného hvizdu rozhodčích a zvítězili tak 2:1. Nečekaná výhra byla na světě, i když je nutno poznamenat, že i domácí měli minimálně čtyři obrovské šance na navýšení skóre, když postupovali v jednom případě na prázdnou branku a v dalších pak osamoceně na hostujícího gólmana, který je ale vychytal. Nepříjemnou kaňkou na zápase tak bylo pouze vážné zranění domácího borce Jakuba Maršíka, který si nezaviněně přivodil úraz kotníku, jenž si vyžádal převoz do nemocnice a následnou operaci. Přejeme brzké uzdravení a bezproblémovou rekonvalescenci.

Lítovské áčko, které se vloni úspěšně udrželo v okresním přeboru, mělo situaci ještě o kousek těžší, neboť jej čekalo první soutěžní utkání a navíc hned nejprestižnější domácí derby s ASK NO Rád B. Ráďáci v minulé sezóně skončili bronzoví a v prvním kole si ve výborném zápase poradili 5:3 s hráči loni stříbrného týmu Fortuna Sokolov, a tak zdravé sebevědomí jim nechybělo. A to na rozdíl od hráče Radka Nováka, který ve zmiňovaném utkání s Fortunou inkasoval červenou kartu za nesportovní chování a tím si vysloužil stopku na 8 zápasů.

Naštěstí na začátku sezóny ještě kádr není zasažen zraněními a marodka je prozatím prázdná, a tak je tým z čeho doplnit. Vzhledem k herním zkušenostem a úspěchům by se v tomto zápase mělo jednat o jednoznačnou záležitost ve prospěch ASK, ale veškeré předpoklady takřka vždy vezmou za své, vždyť třeba před rokem došlo i na remízu.

Je to pokaždé derby s velkým D. To letošní se i z pohledu několika desítek diváků může nazývat zápasem gólmanů. Oba (R. Oswald za ASK a M. Louda za AC) totiž podali skvělý výkon a znepříjemňovali situaci všem protihráčům. V zápase tak i přes mnoho šancí nakonec padly pouze dvě branky. Obě inkasoval brankář Lítova, a tak z vítězství se radovali Ráďáci.

Výsledek se nerodil lehce, i když zpočátku se zdálo, že vše proběhne dle předpokládaného scénáře. Již ve druhé minutě se krásnou prudkou ranou pod břevno prezentoval Jarda Král, ale pak nastal festival neproměněných loženek a až ve 46. minutě pojistil vítězství ASK střelou z blízkosti Martin Richter.

Jak jinak, byl to opět vyhecovaný mač, ale oproti tomu minulému se tentokráte chvála bohu obešel bez likvidačních zákroků a slovních invektiv na adresu protihráčů i rozhodčích. Boj to byl opravdu férový a odehrál se na hřišti a šťastnějším týmem byl nakonec ASK. Nicméně pokud si lítovské áčko udrží disciplinovanou hru, kterou předvedlo, a přidá i více efektivity v zakončení, je možné, že by se mohlo v tabulce pohybovat výše nežli v loňském ročníku. Tak ať to všem habartovákům kope a v tabulce se pohybují co nejvýše.

Reklama

Výběr článků

Načítám