Hlavní obsah

Cyklotrialisté se vrací na "místo činu"

Novinky, Radek Janka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Veselí nad Moravou se na podzim uzavírala cyklotrialová sezóna - a tuto sobotu se sem "na místo činu" závodníci vrací. Mládež čeká druhé kolo Youth Games, dospělí ale mají před sebou premiéru: jejich Český pohár 2018 zahajuje v sobotu 16. června právě zde.

Foto: Alexandra Šillerová

Cyklotrial Veselí nad Moravou

Článek

A premiérou jsou elitní kategorie i pro veselský trialpark. Ten vyrostl v průběhu loňského roku doslova na zelené louce na pozemku za sportovní halou na Kollárově ulici díky vstřícnosti města a úsilí lidí z místního trialového klubu. Kdo mohl, přiložil ruku k dílu a kde nestačila síla paží, tam zapřáhli koně nebo stroje. Podzimní křest hotového areálu v zajistila finálová soutěž Českého poháru mládeže - Youth Games, která byla v anketě zařazena mezi nejlepší akce roku 2017.

Letos jdou pořadatelé z Veselí o krůček dál a kromě mládeže přibrali i pohárové kategorie elite, expert a women. Český pohár v cyklotrialu má letos čtyři soutěže, mládežnická odnož o dvě více.

Na tratích samozřejmě nebudou chybět domácí závodníci. Mezi mladšími dívkami nastoupí Alžběta Vaněčková. Všestranně talentovaná závodnice (kromě cyklotrialu se věnuje také atletice) má za sebou i přes své mládí také první zahraniční zkušenosti. Kromě několika soutěží na nedalekém Slovensku byla Alžběta členkou úspěšného českého reprezentačního týmu na Světových hrách mládeže 2017 v dánském Viborgu, kde skončila na čtvrtém místě.

V kategorii minime se představí Tobiáš Daněk, kterému vloni cestu do Dánska překazilo zranění na posledním nominačním závodě. Letošní nominace jsou zatím otevřené a body mohou jezdci získat i na závodě ve Veselí. V úvodní soutěži seriálu na začátku května obsadil Tobiáš mezi českými závodníky druhé místo, takže šance na reprezentační “repete” má vysoké.

Soutěž Českého poháru startuje v sobotu 16. června od 9 hodin, finálové jízdy jsou plánovány na patnáctou hodinu.

Více informací na webu českého cyklotrialu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám