Hlavní obsah

Cyklista nepřežil u Slušovic střet s osobním automobilem

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na vlastní chybu doplatil životem v sobotu 28. ledna po poledni pětašedesátiletý cyklista u Slušovic.

Foto: HZS Zlínského kraje

Místo smrtelné nehody.

Článek

„Přesné příčiny a okolnosti této události jsou předmětem dalšího šetření. Muž jel na kole od obce Veselá a na křižovatce nedal přednost řidiči osobního automobilu Škoda Octavia, který přijížděl od Slušovic. Následoval střet, při něm utrpěl cyklista tak vážná zranění, že jim na místě podlehl,“ sdělila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Policisté podrobili řidiče automobilu dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. „Případnou přítomnost alkoholu u cyklisty budeme vědět až výsledků nařízené pitvy,“ poznamenala policistka.

Na místě tragické události zasahovaly dvě jednotky hasičů. „Nehoda nám byla oznámena na tísňovou linku v 12.24 hodin. Svědci nehody a následně i policisté, profesionální hasiči z centrální stanice Zlín a záchranáři se pokoušeli několik desítek minut cyklistu oživit, ale marně,“ dodal krajský mluvčí hasičů Libor Netopil.

Smrtelná nehoda cyklisty je letos již druhá na Zlínsku, přesně před týdnem zahynula u Březnice sedmapadesátiletá žena, rovněž po srážce s osobním autem. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám