Hlavní obsah

Čtyři studenti průmyslovky mezi oceněnými na radnici v Hodoníně

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned čtveřice úspěšných studentů Střední školy průmyslové a umělecké byla oceněna na hodonínské radnici. Studenti jsou oceňováni za výjimečné úspěchy v krajských, celostátních i mezinárodních projektech, sportovních, kulturních, jazykových i výtvarných soutěžích.

Foto: archiv školy

Martin Benovič - oceněný student SŠPU na hodonínské radnici přebírá cenu.

Článek

Barbora Gučová, Martin Benovič, Tereza Kmentová a Lukáš Beňa obdrželi ocenění z rukou vedení města. Každoročně město Hodonín oceňuje úspěšné studenty středních škol, kteří vzorně reprezentují svou školu a také město. Za účasti pedagogů, spolužáků a ředitelů škol se 25. dubna sešli na hodonínské radnici k slavnostnímu obřadu. Letos hodonínská radnice předala cenu celkem 9 středoškolským studentům, z nichž 4 byli právě z hodonínské průmyslovky.

Barbora Gučová je studentkou 4. ročníku oboru Grafický design. Vloni uspěla v celostátní soutěži Studentský design a její práce byla do soutěže zaslána i letos. Po celou dobu studia dosahuje vynikajících studijních výsledků a dále rozvíjí svůj výtvarný talent. Ve 3. ročníku absolvovala měsíční praxi ve Florencii. Barbora Gučová byla mezi prvními, kteří vystavovali ve školní Galerii Divoká. Od prvního ročníku je členkou redakce školního časopisu Echo. Letos uspěla při přijímacích zkouškách a ve studiu grafického designu bude pokračovat i na vysoké škole.

Martin Benovič je studentem 3. ročníku oboru Technické lyceum. Již od nástupu na naši školu se stal pro svou empatickou a srdečnou povahu stmelujícím prvkem třídního kolektivu. Má výborný studijní prospěch, projevuje mimořádné matematické nadání. Opakovaně vyhrál školní kolo Matematického klokana. V listopadu se zúčastnil semifinále Logické olympiády v Brně. Úspěšně vstoupil do Mensy sdružující lidi s vysokým IQ. Martin je i přes svůj fyzický handicap skvělým sportovcem. Sportuje sám za družstva neslyšících, vede děti v šachovém kroužku při DDM Strážnice a také absolvoval studium Pedagog volného času. Martin je rozený optimista s velkým srdcem, pro kterého byla škola technického typu tou správnou volbou.

Tereza Kmentová je studentkou 3. ročníku oboru Technické lyceum. Dokázala skloubit studium na škole s tréninkem breakdance, kterému se věnuje delší dobu. Pravidelně vystupuje na veřejnosti a také na akcích školy, jako jsou vánoční akademie a ples školy. Tereza pracuje ve studentském parlamentu školy a je také aktivní členkou studentského parlamentu města Hodonín. Tereza je velmi ambiciózní a iniciativní. Ráda by pokračovala ve vzdělávání studiem na vysoké škole.

Lukáš Beňa patří mezi úspěšné studenty 4. ročníku oboru Stavebnictví. Lukáš patří mezi studenty s obrovským zájmem o svůj obor. Má výborné studijní výsledky a úspěšně reprezentuje školu v odborných středoškolských soutěžích stavebního zaměření. V minulém školním roce získal v soutěži v projektování organizované firmou Xella 1. místo v krajském kole, postoupil do kola celostátního, v němž obsadil 3. místo. S projektem rodinného domu postoupil i do celostátního kola soutěže Život pod střechou. Lukáš se zabývá i 3D tiskem a novinkami v projektování BIM. Lukáš se věnuje také programování robotů v rámci celostátní Robosoutěže.

Reklama

Výběr článků

Načítám