Hlavní obsah

Country bál zahájil 18. ročník Budyňského poutníka

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pět stovek milovníků country muziky se v pátek 3. srpna přišlo bavit na country bál, který se již pravidelně koná na nádvoří Budyňského hradu v předvečer festivalu Budyňský poutník.

Foto: Jiří Růzha

Country bál v předvečer Budyňského poutníka 2012 - celkový pohled na nádvoří hradu v Budyni nad Ohří

Článek

V půl osmé večer zahájil moderátor Pavel Zajíc velký country bál, který se koná vždy v předvečer jednoho z největších festivalů v regionu pořádaného v rámci velké Budyňské pouti. K tanci a poslechu již tradičně hrála skupina Mašinka v původní sestavě a na všechny diváky zde čekalo více než pět hodin muziky, tance, bohatý výběr občerstvení a noční losování tomboly.

Počasí tentokráte všem přálo, a i když meteorologové slíbili občasné přeháňky, nic takového se nad Budyňským hradem neudálo. Nálada stoupala a hudebníci z Mašinky dostávali do varu nejen diváky, ale i sebe. O skvělé ozvučení se osobně postaral budyňský starosta Ing. Petr Medáček, CSc. MBA. Je vidět, že v tomto malém krásném městečku mají k tomuto žánru velmi blízko.

Okolo deváté hodiny přišly ukázat své taneční umění skupiny country tanců. Nejdříve vystoupila dětská skupina Bílý zajíc z Libochovic, která tancuje již od roku 2003 - tentokrát vystoupila s ukázkou klasických country tanců. O hodinu později se ve dvou vstupech představila taneční skupina Lucarino Dance z Domova Na Svobodě Čížkovice, která tančí od roku 2008 tentokráte s ukázkami moderní americké Line Dance. Obě skupiny sklidily zasloužený aplaus.

Hudební skupina Mašinka pak pokračovala ve své produkci k potěše malých i velkých a zábava pokračovala dál. Před půlnocí hlavní moderátor country bálu Pavel Zajíc s pomocí asistentů vylosoval výherce bohaté tomboly a zábava pokračovala dál. Vše končilo hodinu po půlnoci.

V sobotu 4. srpna ve 13 hodin bude zahájen Budyňský poutník 2012 s velmi bohatým programem. Máte-li čas, vydejte se do Budyně nad Ohří. Pouť pokračuje i v neděli.

Veliký dík patří všem pořadatelům z Městského úřadu Budyně pod vedením starosty Petra Medáčka a Nadaci historické a kulturní dědictví regionu Budyně nad Ohří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám