Hlavní obsah

Chvalský zámek zve do sklepení zažít atmosféru Vánoc našich babiček

Novinky, Alexandra Kohoutová

Vánoční výstava v pískovcovém sklepení Chvalského zámku návštěvníky za účinné pomoci skříňových betlémů, dobových dárků i starodávných ozdob vtáhne do pravé vánoční atmosféry. Slavnostní otevření se koná v sobotu 1. prosince od 15 hodin s tvůrčí dílnou pro děti. Výstava potrvá do 13. ledna 2013.

Foto: Alexandra Kohoutová
Článek

Na návštěvníky čekají skříňové a řezbované betlémy, ozdoby, formičky a dobové dárky ze sbírky Miroslava Smahy, nádherné ozdoby vytvořené Jaromírem Juklem z Horních Počernic, foukané ozdoby Rautis Poniklá vytvořené Martinou Procházkovou a Martinou Krátkou a obrazy s vánoční tematikou od Aleny Kadavé-Grendisové.

Zároveň s vánoční výstavou uvidíte i výstavy Nádraží na zámku, zapomenuté objevy a vynálezy a Statečná Faruza.

Po dobu trvání výstavy bude nachystán bohatý doprovodný program: 1. 12. v 15 hodin slavnostní otevření, 8. 12. Pohádková sobota na zámku s rytířem Janem ze Chval, 9. 12. Pohádková neděle na zámku s vílou Ohnivkou a vánočními tradicemi, 9. 12. od 10 do 17 hodin Adventní trhy na Chvalské tvrzi a vše vyvrcholí 24. 12. od 14 do 16 hod., kdy bude připraven Živý betlém v kočárovně zámku a na nádvoří - návštěvníci tu spatří Svatou rodinu v živém obrazu a odnesou si betlémské světlo přinesené skauty.

www.chvalskyzamek.cz, tel. 281 860 130

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám