Hlavní obsah

Chodovští žáci obhájili vítězství v McDonald´s Cupu

Novinky, Miloš Volek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Družstvo mladších žáků ZŠ Chodov, Komenského dokázalo obhájit vítězství v MCDonald´s Cupu.

Foto: Iva Fránová

Vítězné družstvo ZŠ Komenského Chodov.

Článek

V pondělí 26. května se konalo na hřišti Baníku Sokolov krajské finále školních fotbalových týmu McDonald´s Cup.

MC Donald´s Cup je největší fotbalový turnaj pro žáky 1. stupně základních škol. Letos se koná 17. ročník. Ve dvou věkových kategoriích nastupuje do turnaje téměř 85 tisíc chlapců a děvčat ve věku 6-11 let.

McDonald's Cup se hraje na 3 589 základních školách České republiky a stále se zapojují další. Pořadatelem turnaje je Asociace školních sportovních klubů ČR (AŠSK ČR) ve spolupráci s Fotbalovou asociací České republiky (FAČR) a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR a Hlavním městem Praha. Generálním partnerem je společnost McDonald's ČR.

I letos si družstvo žáků chodovské školy vedlo lépe v kategorii mladších. Ti vybojovali postup z okresního kola a jako obhájce loňského titulu patřili i letos k favoritům. 

Hned od prvního zápasu dávali Chodovští jasně najevo, že i letos chtějí bojovat o nejvyšší mety. Postupně dokázali porazit ZŠ Karlovy Vary, Truhlářská (4:0); ZŠ Cheb, Hradební (5:1); ZŠ Horní Slavkov, Školní (7:1); ZŠ Cheb, Obětí nacismu (4:0) a ZŠ Ostrov, Masarykova (5:1). S celkovým skóre 25:3 tak vybojovali titul a vítězství v celém turnaji.

Kluci 1. ZŠ Komenského Chodov získali nejen celkové vítězství, ale i ocenění v jednotlivých sledovaných dovednostech.

Nejlepší brankář - Tomáš Podolník,

Nejlepší střelec - Marek Jesipčuk

Nejrychleji vstřelený gól - Marek Dolejš  

Na dalších místech se umístila družstva ZŠ Skolní, H. Slavkov a ZŠ Masarykova Ostrov.

Poděkování patří nejen všem hráčům, jejich učitelkám fandícím rodičům a prarodičům, ale hlavně trenérům, manželům Ivě a Jiřímu Fránovým, bez kterých by to prostě v Chodově a u fotbalového míče nešlo.

Sestava Chodova: Marek Jesipčuk, Zdeněk Dolejš, Jan Macák, Josef Frána, Zdeněk Rechtorík, Filip Galla, Tomáš Podolník, Martin Grillo, Alex Javorský, Jan Beneš, Marek Dolejš, Jakub Michálek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám