Hlavní obsah

Chlapci našli starý granát, zlikvidoval ho přivolaný pyrotechnik

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Silně zkorodovaný ruční granát nalezl ve středu 29. srpna v Těšnovicích na Kroměřížsku čtrnáctiletý chlapec. Nalezenou munici si odvezl ke zničení přivolaný specialista.

Foto: Policie ČR

Nalezený ruční granát.

Článek

Včera odpoledne krátce po jedné hodině zavolal na Obvodní oddělení v Kroměříži osmašedesátiletý muž, který oznámil, že jeho čtrnáctiletý vnuk nalezl v zahradní kolonii v obci Těšnovice silně zkorodovaný granát.

„Chlapec si hrál společně se svým kamarádem v zadní části zahrady a tam v hlíně objevili kovový předmět připomínající vojenskou munici. Ihned o tom informovali dědečka, jenž chlapce poučil, aby s granátem nemanipulovali a nepřibližovali se k němu. Poté zavolal na policii,“ informovala dnes policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Bezprostředně po oznámení se na místo dostavili policisté z kroměřížského obvodního oddělení a okolí nálezu zajistili do příjezdu pyrotechnika z Frýdku-Místku. Specialista na výbušniny si potom vojenskou munici odborně převzal a odvezl ke zničení. Podle policejní mluvčí se jednalo o ruční granát vzor 21.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám