Hlavní obsah

Chcete vyrazit na cestu kolem světa? Co takhle na kole?

Novinky, Ondřej Smolka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I ke konci února pokračuje v meziříčském M-klubu série cestovatelských přednášek. Tentokrát návštěvníkům návod na cestu kolem světa představí dvojice Michal a Zuza, jež zvolila jako přepravní prostředek kolo. Jak na to, se zájemci dozví už dnes, ve čtvrtek 22. února, od devatenácté hodiny.

Foto: Promo Zuzana Indruchová
Článek

Cestování není v dnešní době téměř žádný problém a o tom se snaží přesvědčit také cestovatelé, kteří přijíždějí do Valašského Meziříčí vyprávět o svých jedinečných poutích napříč naší planetou. Té nejbližší besedy se v M-klubu ujme dvojice Zuza a Michal, kteří se vydali na netradiční cestu kolem světa na svých bicyklech.

„Nejdříve byla jen čára na mapě. Žádný propracovaný plán, jen směr a chuť vidět svět. Za tři roky jsme ji proměnili v desítky tisíc kilometrů, neuvěřitelná dobrodružství a mnohá setkání s lidskými osudy. Snadno jsme přivykli kočovnému životu a stali se závislými na nedotknutelné volnosti a lehkosti bytí, které přináší kolo s pěti brašnami,“ přibližuje Zuzka s Michalem.

Zajímavostí může být tak fakt, že Zuzka se s přednáškou vydává do svého rodného města, jímž pro ni je Valašské Meziříčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám