Hlavní obsah

Čeští návštěvníci se v Astaně nemusí obávat jazykové bariéry

Novinky, Petr Pokorný

Čeští podnikatelé, hledající nové obchodní kontakty na letošní Mezinárodní specializované výstavě EXPO 2017 v Astaně, ani její běžní návštěvníci, se při svém pobytu v Kazachstánu nemusejí obávat jazykové bariéry. Jihočeská hospodářská komora považuje EXPO za zajímavou příležitost pro podnikatele.

Foto: Archiv autora

Český pavilon na EXPO 2017 v kazašské Astaně.

Článek

Oficiální touroperátor českého zastoupení na EXPO disponuje dostatečným počtem česky mluvících průvodců a překladatelů. Vedle tuzemských pracovníků českého pavilonu budou navíc česky hovořit také všichni kazašští zaměstnanci našeho zastoupení v Astaně, takže ani jazykově hůře vybavení účastníci výstavy zde ztraceni nebudou.

„Součástí personálu našeho národního pavilonu budou tlumočníci hovořící kazašsky, rusky, anglicky a samozřejmě česky. Přestože v Astaně bude zastoupeno přibližně 110 zemí, narazit na jazykovou bariéru při komunikaci s účastníky výstavy, dalšími podnikateli a obchodníky, bude díky zázemí českého pavilonu a našemu profesionálnímu servisu prakticky nemožné,“ uvedl Kamil Krupka, jednatel českobudějovické cestovní kanceláře Quicktour, která je partnerem a oficiálním touroperátorem českého zastoupení na EXPO 2017 v Astaně.

S kompletním servisem při pobytu v Astaně a v dalších oblastech Kazachstánu, mohou stoprocentně počítat účastníci všech cest pořádaných v oficiálně vypsaných termínech i při speciálně sjednaných návštěvách výstavy EXPO 2017 v této středoasijské zemi.

„Firemní balíčky obsahují letenky, ubytování, transfery, průvodcovské a překladatelské, včetně zajištění možnosti prezentace firmy v rámci českého pavilonu,“ zdůraznil Krupka. Quicktour jako oficiální touroperátor českého zastoupení na EXPO 2017 v Astaně při přípravě jednotlivých výjezdů do Kazachstánu úzce spolupracuje s kazašským velvyslanectvím v Praze, Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, Svazem průmyslu a dopravy ČR i s komisařem české expozice v Astaně Janem Krsem.

„Oficiální termíny se týkají především data zahájení výstavy a Českého dne na EXPO v sobotu 15. července,“ poznamenal Krupka.

Podnikatelsky i cestovatelsky velmi zajímavý je například pětidenní pobyt v Astaně, spojený s návštěvou výstavy, prohlídkami hlavního města a jeho okolí, od 13. do 17. července, či devítidenní pobyt ve dnech 13. až 21. července, rozšířený o návštěvu bývalého hlavního města Kazachstánu Almaty, dříve Alma Aty, ležícího na jihovýchodě země poblíž hranice s Kyrgyzstánem na úpatí pohoří Ťan-šan,  i o další zajímavosti země.

Mezinárodní specializovaná výstava EXPO 2017 se koná od 10. června do 10. září a je skvělou příležitostí pro tuzemské podnikatele i cestovatele. V kazašské metropoli se v rámci této tříměsíční výstavy očekává až šest miliónů návštěvníků z celého světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám