Hlavní obsah

Českou republikou se šíří řetězec dobrých skutků

Novinky, Michal Přibyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci března odstartoval celorepublikový řetězec dobrých skutků. Akci s názvem #dobroskutkuj zahájili žáci a učitelé ze základní školy v malém východočeském městě Borohrádku. Odtud se řetězec šíří do různých částí České republiky.

Foto: archiv ZŠ TGM Borohrádek

Akce #dobroskutkuj je součástí mezinárodního školního projektu HeartHeroes.

Článek

Cílem #dobroskutkuj je prostřednictvím laskavosti, dobrých skutků a nezištné pomoci přinášet do každodenního života více radosti, lásky a porozumění mezi lidmi.

Princip je jednoduchý. Stačí udělat dobrý skutek a obdarovanému zároveň věnovat motivační kartičku, která vybízí k uskutečnění dalšího laskavého činu. Pro usnadnění najdou zájemci na webu akce přes padesát nápadů na dobré skutky či motivační kartičky ke stažení. Vše je také propojené přes sociální sítě, díky čemuž mohou lidé sdílet své dojmy a vzájemně se inspirovat. 

Zapojení například píší děkovné dopisy lidem ze svého okolí, tvoří a druhým věnují různá přání, motivační kartičky či drobné dárky. Dále třeba obdarovali květinami seniorky v domově důchodců, upekli buchtu pro své kolegy, věnovali krmení psímu útulku, nacvičili pohádku pro mladší děti. Společně se pustili do úklidu svého okolí nebo třeba předplatili zmrzlinu, dezerty a jiné dobroty pro další zákazníky. 

Za akcí stojí žáci a učitelé ZŠ TGM Borohrádek. Tato škola od září 2018 organizuje mezinárodní projekt devíti evropských zemí eTwinning s názvem HeartHeroes – Hrdinové s dobrým srdcem. Protože projekt přináší všem zapojeným krásné zážitky, v borohrádecké škole se rozhodli, že do něj prostřednictvím dobrých skutků zapojí celou republiku. 

Přidat se mohou jednotlivci, páry, rodiny, skupinky přátel, třídy, školy, spolky, organizace, … Zkrátka každý, kdo má zájem udělat dobrou věc.

Další informace najdete na: https://heartheroes.wixsite.com/czech či www.facebook.com/heartheroescz. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám