Hlavní obsah

Českomoravský pohár družstev ve stolním hokeji ovládly brněnské týmy

Novinky, Tomáš Vítámvás

Letošní turnaj družstev Českomoravský pohár se konal v sobotu 10. listopadu v Brně. Tentokrát byly základní skupiny hrány netradičně na dvou místech, jelikož pořadatelství se ujaly týmy SHL Brno a Orel Bohunice.

Foto: Tomáš Vítámvás

Českomoravský pohár družstev 2012

Článek

Prvoligový žďárský tým BHL ZEKATEL Žďár nad Sázavou byl vylosován do skupiny E, která se hrála v Orlovně v Brně v Králově Poli. Ve skupině jej čekali soupeři z polského týmu Ogien Zory, B tým Orla Bohunice, druholigové družstvo ESH Praha a prvoligoví Dragons Brno. Žďárský tým letos zahájil dvěma vítězstvími. S ESH Praha však ve třetím utkání ztratil tým Žďáru bod za remízu 3:3. Na závěr proti Dragons se však nepovedl úvod zápasu a tak ani snaha v závěru nezabránila porážce s Dragony v poměru 3:4. To znamenalo, že po třetí v řadě již BHL ZEKATEL Žďár nad Sázavou do finále nepostoupí.

Druholigový celek ze Žďáru nad Sázavou, BHL A. Počtová-papírnictví, byl vylosován do skupiny C. Zde jej čekal soupeř z Polska Sosnowiec Flota Mlodych, s kterým mladí žďárští hráči prohráli 2:5. Druhému soupeři, prvoligovému celku Prague NHL, pak hráči Žďár podlehli 0:8. Na závěr turnaje je tedy čekalo již pouze utkání o umístění, kde se utkali s dalším polským celkem Moby Dick Wodzislaw „A“. Ani na svého posledního soupeře však mladí žďárští hráči nestačili a podlehli mu 1:7.

Do nedělního finále tak z jednotlivých skupin postoupili týmy SHL EXMost Brno, Dragons Brno, BHK Orel Boskovice „A“, Doudeen Team junior a Moravská Orlice Brno.

Pětičlenné finále nejlepších týmů ze sobotních základních skupin se tentokrát již bez účasti týmů z Vysočiny, konalo v Orlovně v Brně Bohunicích. Nejlépe do finále nakročily celky Doudeen Team junior a Dragons Brno. Před závěrečným kolem však byli ve hře také ještě Orli Boskovice. Doudeeni však hráli se svým soupeřem SHL Brno natolik defenzivní styl hry, že jejich skóre zápasu se obrátilo do mínusu. K tomu došlo proto, že za každé jednotlivé utkání, které skončí po třech třetinách výsledkem 0:0, ztrácí družstvo 1 bod. Tentokrát se tak dostaly do mínusu oba celky v poměru Doudeen – Brno -1:3. To tak znamenalo, že do konečné tabulky si oba týmy připsaly prohru.

Dragons Brno však na dalších stolech měli možnost na celkové vítězství. K tomu jim teoreticky mohla stačit i remíza. Dragons však s Boskovicemi také nijak velké střelecké hody neměli. I v jejich případě hrála odpovědnost velký vliv a tak se hrálo značně defenzivně. V případě týmů Dragons a Boskovic však konečné skóre zůstalo v kladných bodech, byť Dragons zvítězili pouze 1:0. I díky oběma posledním výsledkům, se tak Dragons mohou radovat z letošního vítězství v Českomoravském poháru družstev před druhým Doudeen Teamem junior a třetími Boskovicemi. Tím také získali možnost účasti v mezinárodních soutěžích družstev v roce 2013.

Týmy z Vysočiny se v turnaji umístili na místě 11. BHL ZEKATEL Žďár nad Sázavou a na 27. BHL A. Počtová-papírnictví Žďár nad Sázavou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám