Hlavní obsah

Česko si připomene Evropský den jazyků

Novinky, Tomáš Majliš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 13 let si mohou Evropané každoročně 26. září připomenout Evropský den jazyků. Také v Praze a jiných městech Česka budou moci zájemci navštívit řadu akcí, jejichž cílem bude nejen představit význam Evropského dne jazyků, ale také ukázat důležitost znalosti cizích jazyků.

Foto: Tomáš Majliš

Akce Uč se jazykům s Europe Direct Ostrava na Dnech NATO 2013

Článek

První ročník Evropského dne jazyků vyšel v roce 2001 z iniciativy Rady Evropy a ihned si získal oblibu mezi řadou kulturních institucí v celé Evropské unii. V dnešní době se do oslav každoročně zapojují milióny Evropanů.

Hlavním posláním Evropského dne jazyků je podpora znalosti jazyků mezi Evropany, která je nutná pro větší mezikulturní porozumění, ale i pro větší možnosti mobility mezi evropskými státy - například v rámci práce v zahraničí, studijních pobytů nebo cestování. Motem Evropského dne jazyků je také zdůraznění kulturní a jazykovou rozmanitosti Evropy, která je součástí společného kulturního dědictví.

Největší počet akcí spojených s oslavami Evropského dne jazyků se uskuteční v Praze ve čtvrtek 26. září, kdy se návštěvníci různých kulturních institucí budou moci zúčastnit připraveného programu, jehož úplný seznam mohou najít na stránkách Evropského dne jazyků.

Akce věnované Evropskému dni jazyků probíhají po celý týden také v dalších městech ČR. Jednu z největších mimopražských akcí, které se při příležitosti Evropského dne jazyků uskutečnily, připravilo středisko Europe Direct Ostrava na Dnech NATO na mošnovském letišti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám