Hlavní obsah

Červený kříž pomáhá i na Teplicku

Novinky, Jiří Herlitze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červený kříž je aktivní i v době nouzového stavu. Místní skupina Českého červeného kříže Novosedlice, Dubí, Proboštov (MS ČČK NDP) pomáhá v triážním stanu ústecké nemocnice - a také seniorům v obcích, kde tato skupina působí.

Foto: Jiří Herlitze

David Kašpar - vedoucí bezrizikové skupiny

Článek

Rizikový oddíl je zaměstnán jako výpomocná zdravotnická síla v triážním stanu Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, zde slouží celodenně.

Druhá, tedy již neriziková skupina, se soustředí na pomoc seniorům a nemohoucím v obcích působení. Seniorům vozí obědy, nakupuje a vyzvedává léky.

Již od začátku nouzového stavu skupina pomáhá na území Novosedlic, Dubí a Proboštova. Obracejí se na ni lidé s žádostí o pomoc. Od začátku krize vede bezrizikovou skupinu zmíněné humanitární jednotky David Kašpar. V humanitární jednotce je velitel zdravotnické sekce. Je velmi důležitým členem, a proto je vhodné poděkovat jemu i jeho týmu za skvělou práci.

Reklama

Výběr článků

Načítám