Hlavní obsah

Červen na Orlickoústecku byl opět ve znamení sportu a soutěží

Novinky, Stanislava Dvořáková

Po delší odmlce sportovci, snad ještě s větším zápalem než v minulém roce, nastoupili do soutěží místního, okresního i celostátního charakteru.

Foto: Lukáš Prokeš

Na první letošní okresní soutěž v pořárním útoku mužů a žen nastoupilo 26 družstev SDH.

Článek

Konečně nastal krásný letní víkend plný slunce, který přinesl zapomnění na předchozí pohromy. Bylo příjemné sledovat, jak se vše zrychleným tempem vrací do starých kolejí normálního života. Poslední červnový víkend tak přinesl řadu sportovních akcí místního i okresního charakteru.

V sobotu 27. června na hřišti pod lesem v Černovíru se konal 29. ročník soutěže v požárním útoku mužů a žen O Černého výra. Byla to letošní první okresní soutěž za účasti 26 družstev. Hasiči tak po zdolávání povodňových stavů poslední doby a po asistenci při zajišťování pomoci při koronavirové krizi mohli tentokrát předvést svoji zdatnost pro radost sobě i úsměvy četných diváků.

Vítězství v soutěži mužů si zajistilo družstvo z Bošína před Českou Rybnou a Dolní Dobrouči B. V soutěži žen 1. místo obsadilo družstvo z Letohradu-Kunčice C před závodnicemi z Černovíru a Lanšperka. Ve veteránských kategoriích zvítězili muži z Lanšperka a ženy z Černovíru.

Veselo bylo i v městské části Knapovec, kde se konal 5. ročník nohejbalového turnaje trojic za účasti šesti týmů. Místní tělovýchovná jednota společně s mateřskou školou navíc připravila sportovní odpoledne pro děti se slalomovým během a zdoláváním tratě v pytli, kde se objevili i poněkud starší závodníci.

Na tradiční Knapovské pouti v neděli 28. června se do programu opět zapojili hasiči, a to SDH Knapovec v ukázkovém požárním útoku.

Úspěšný průběh sportovních akcí předznamenal již 17. června oddíl atletiky TJ Jiskra, který na oválu všesportovního stadionu v Ústí nad Orlicí uspořádal dva běžecké závody za účasti 52 závodníků z 19 oddílů celé republiky.

Závodníci tak vzdali hold dvěma svým předchůdcům. Běžel se Memoriál Jána Kováče - 14. ročník běhu mužů na 800 metrů a 12. ročník běhu mužů a žen na 3000 metrů - Memoriál Václava Čevony, bývalého olympionika.

TJ Jiskru Ústí nad Orlicí reprezentovalo 8 závodníků s medailovým umístěním Michaely Šilarové na 3. místě v závodě na 3000 metrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám