Hlavní obsah

Cena za vítězství v anketě Škola mého srdce putovala na Červený vrch

Novinky, Martin Šalek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ocenění prvního ročníku ankety Škola mého srdce - O nejkrásnější školu Prahy 6 převzala dnes ráno z rukou starostky Prahy 6 Marie Kousalíkové a radního zodpovědného za školství Ondřeje Balatky ředitelka základní školy Červený vrch Jana Matoušová.

Foto: Martin Šalek

Ocenění prvního ročníku ankety "Škola mého srdce - O nejkrásnější školu Prahy 6" převzala ředitelka základní školy Červený vrch Jana Matoušová.

Článek

Pokud někdo z téměř 650 dětí základní školy Červený vrch očekával během své dnešní první vyučovací hodiny nějaké zkoušení nebo testy, byl určitě příjemně překvapen. Nestalo se. Naopak. Školu ovládla slavnostní nálada.

Ráno se totiž téměř všichni žáci sešli před hlavním vchodem, aby převzali ocenění prestižní ankety Škola mého srdce. A právem. O to, že vyhrála jejich škola – Červený vrch – se přičinili především samotní žáci. V anketním hlasování během uplynulého půlroku odevzdali totiž 578 platných hlasů. Celkem se ankety účastnilo 2874 soutěžících.

„Ocenění prvního ročníku ankety Škola mého srdce zcela po právu náleží právě vám a vaší škole. Svou účastí a aktivitou jste ukázali, že vám vaše škola skutečně na srdci leží,"  řekla přítomným dětem a pedagogickému sboru starostka Prahy 6 Marie Kousalíková.

„Přeji vám, abyste i nadále tvořili takovýto skvělý celek – škola – žáci – učitelé. Krása školy totiž spočívá právě v jejích žácích. A není nic smutnějšího, než škola bez dětí," dodala starostka.

Ondřej Balatka, radní zodpovědný za školství a autor této soutěže slíbil, že prvním ročníkem tato soutěž nekončí: „První ročník nás mile překvapil vysokou účastí. Proto budete mít možnost opět za rok své vítězství zopakovat, ale konkurence bude velká. O to být „nejkrásnější" se bude ucházet dalších čtrnáct škol a tím, a pevně v to věřím, i další tisíce dětí a rodičů."

Po slavnostním úvodu přišla na řadu fáze pracovní. Starostka Marie Kousalíková a ředitelka školy Jana Matoušová se shodly na potřebě dopravních úprav v okolí školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám