Hlavní obsah

Cena Učené společnosti pro pedagožku z jižních Čech

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 15. května převzala významné ocenění RNDr. Květa Tůmová, učitelka chemie a biologie na Česko-anglickém gymnáziu v Českých Budějovicích.

Foto: Kateřina Štruncová

Květa Tůmová v laboratoři

Článek

Učená společnost České republiky sdružuje významné vědce působící na českém území. Jejím hlavním cílem je podpora svobodného pěstování vědy a šíření vědeckých poznatků.

Cena pro pedagogy se uděluje jako ocenění pedagogickým pracovníkům za podporování zájmu o vědu a výzkum na středních školách, vytváření podmínek pro individuální činnost svých studentů a za vynikající působení studentů v soutěžích.

Cenu předal Květě Tůmové v prostorách starobylého Karolina v Praze RNDr. Zdeněk Havlas, DrSc., předseda Učené společnosti České republiky.

„Z ocenění mám velikou radost,” svěřila se Květa Tůmová. „Za dobu svého působení ve školství jsem opravdu vychovala mnoho šikovných lékařů či vědců. S mnohými jsem stále v kontaktu a sleduji jejich kariéru,” dodala s úsměvem oblíbená pedagožka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám