Hlavní obsah

Čarodějnice cestovaly motorovými vlaky

Novinky, Kamil Kyzlink

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední dubnový den patří nejen u nás pálení čarodějnic. Netradičně to pojal brněnský Klub přátel kolejových vozidel (KPKV), když vypravil v sobotu 30. dubna Čarodějnický vlak.

Foto: Kamil Kyzlink
Článek

Opravdu neobvyklou jízdu vlakem mohli zažít lidi v sobotu 30. dubna, pokud se vydali historickou motorovou soupravou na trati Brno-Kyjov. Z hlavního nádraží totiž vyjížděl ve 2.50 Čarodějnický vlak.

Šlo o motorový vlak vedený vozy řady M240.0 a M286.1, kde kromě průvodčích v uniformách z dob už dávno minulých cestovaly také ježibaby, čarodějky a také, představte si, mluvící kocour!

Toto vše připravil pro děti i dospělé Klub přátel kolejových vozidel. A nejen to - vlak zajížděl ze stanice Nemotice do Koryčan, po kolejích pro osobní dopravu již neužívaných. V Koryčanech čekal autobus, který cestující odvezl na veliký čarodějnický rej, jehož součástí byla například věštba z karet, čarodějný salon, nebo kurz řízení koštěte.

Samozřejmostí bylo občerstvení a později k večeru upálení čarodějnice, naštěstí jen slaměné - ty ostatní zase vlak přivezl do Brna. Po celé odpoledne, ale mezi Nemoticemi a Kyjovem měli lidé možnost svézt se starším motoráčkem, který byl lákadlem hlavně pro děti. Přálo i počasí a bylo to velice zajímavé odpoledne.

Reklama

Výběr článků

Načítám