Hlavní obsah

Bruntál čeká maraton oslav, zúčastní se i Špinarová nebo Ztracený

Novinky, Petra Veselá

Celkem tři dny potrvají oslavy, kterými si Bruntál připomene již 799. výročí od založení města. Už tento víkend do města dorazí Věra Špinarová, Marek Ztracený nebo Martin Harich.

Foto: Městský úřad Bruntál

Bruntál oslaví 799. výročí založení města

Článek

Již tradiční oslavy Dnů města Bruntálu  letos odstartují již tento pátek 15. června a potrvají až do neděle 17. června 2012.

Obyvatelé a návštěvníci města se mohou těšit na spoustu zábavy. Radní pro ně připravili pestrý hudební i doprovodný program. Do Bruntálu zamíří například temperamentní Věra Špinarová nebo mladší generací oblíbený Marek Ztracený. Chybět nebude ani kapela roku Mandrage.

Program zahájí v pátek 15. června v 16.30 hodin místní kapela Way Out. A velkou událostí pátečního večera také jistě bude jubilejní 40. ročník Večerního běhu Bruntálem.

„Vyhověli jsme přání, aby se tradiční běh konal opravdu večer, jako již dříve v minulosti, proto jsme jej přesunuli ze sobotního odpoledne na páteční večer,“ uvedl organizátor akce Jan Urban.

Mezi lahůdky doprovodného programu patří taneční přehlídka Tanec je život taneční školy Dambra, která se uskuteční v městském divadle v pátek 15. června od 18 hodin.

V sobotu zahájí hlavní program oslav městská dechovka, kterou vystřídá cimbálová muzika Opavští hudci.

Všechny koncerty se budou odehrávat na velkém podiu na náměstí Míru. V půl třetí odpoledne se Bruntálu představí nejmladší finalista soutěže Československá Superstar, Martin Harich.

V podvečer postupně zahrají popové i rockové hvězdy známé i začínající. „Hudební program je sestaven tak, aby si z nabídky vybral každý. Mladí si užijí broumovskou kapelu Imodium nebo opavský Kofe-in. Pro děti jsou připraveny v sobotu od 13 hodin Milanovy hrátky s Bobem a Bobkem se známými písničkami a soutěžemi. Hvězdou sobotního večera bude Věra Špinarová a po ní završí druhý den oslav oblíbený zpěvák Marek Ztracený,“ přiblížili program pracovníci oddělení kultury města.

Ohňostroj nebude

 „Obvyklý ohňostroj letos na oslavách v sobotu večer sice nebude, ale lidé se na něj mohou těšit na začátku nového roku 2013, kdy přivítáme velice významný rok, v němž oslavíme 800 let vzniku města,“ doplnil místostarosta Vladimír Jedlička.

V neděli si návštěvníci mohou prohlídnout na náměstí hasičskou a policejní techniku. Slavnosti završí koncertní show bubeníků Jumping drums, hard rocková kapela Traktor z Hranic, skupina Gate Crasher z Brna, která už má od loňska v Bruntále poměrně značný počet fanoušků.

Závěr bude patřit koncertu kapely Mandrage, která je držitelem letošní hudební ceny Anděl pro skupinu roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám