Hlavní obsah

Brno má další parkovací dům. Jmenuje se Domini Park

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 26. září byl v Brně slavnostně otevřen nový parkovací dům. Nachází se v těsné blízkosti hotelu International. Oficiální adresa je v Panenské ulici, ale vjezd i výjezd je z ulice Husovy. Řidičům nabízí celkem 361 parkovacích míst.

Foto: Jiří Smutný

DOMINI-PARK (vpravo) stojí vedle hotelu International (vlevo)

Článek

Přestože stávající parkovací domy v Brně ve využití značně pokulhávají za původními představami jejich zřizovatelů, staví se další. Tentokrát jde o desetipodlažní stavbu za téměř čtvrt miliardy korun. Investorem jsou Brněnské komunikace, dodavatelem sdružení firem IMOS a Metrostav. Osm podlaží je nadzemních, dvě podzemní.

Slavnostního otevření se zúčastnili primátor města Brna Petr Vokřál, jeho náměstek a předseda představenstva Brněnských komunikací Richard Mrázek, představitelé IMOS Brno Radek Sovička a Robert Suchánek, generální ředitel Brněnských komunikací Luděk Borový a další představitelé města a zainteresovaných firem a organizací.

„Řada Brňanů čeká, co se bude dít s parkováním,“ uvedl primátor Vokřál před slavnostním přestřižením pásky. Otevření nového parkovacího domu označil za krok k vyřešení chybějících parkovacích míst. Šéf IMOS Brno Robert Suchánek poznamenal, že při stavbě bylo nejnáročnější zásobování a doprava, neboť se stavělo v prostorově stísněných podmínkách. Přesto se dílo podařilo dokončit ještě před oficiálním termínem.

Kromě běžných parkovacích míst dům nabízí i místa pro motocykly, handicapované řidiče, rodiny s dětmi, elektromobily i pro vozidla na LPG a CNG. Prostor pro elektromobily je zatím bez dobíjecího zařízení, ale to bude časem nainstalováno. Pro vozidla na plyn je vyhrazeno nejvyšší 8. patro, z něhož je pěkný pohled na Brno a okolí.

Cena parkovného je 30 korun za hodinu, o víkendu a v noci 20 korun. Komu bude stačit jen půlhodina, bude to mít za 15 korun. Platit lze mincemi i bankovkami. Pohyb v domě je možný výtahem nebo po schodech. Na rozdíl od jiných parkovacích domů v Brně je tento vybaven i WC, což řidiči jistě ocení.

Reklama

Výběr článků

Načítám