Hlavní obsah

Brněnští lvi se poprvé objevili v novém výběhu

Novinky, Jiří Smutný

V sobotu 26. srpna se v brněnské zoologické zahradě slavnostně otevírala nová expozice lvů konžských. Zájem veřejnosti byl mimořádný. Kdo přijel autem a nedal si alespoň hodinovou časovou rezervu, v okruhu kilometr kolem zoo marně hledal místo k zaparkování.

Foto: Jiří Smutný

Petr Vokřál, Nikol Švantnerová, Klára Melíšková, Martin Hovorka a Bohumil Šimek

Článek

Na akci zavítali hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek, primátor města Brna Petr Vokřál, Česká Miss 2015 Nikol Švantnerová a herečka Klára Melíšková, trojnásobná držitelka Českého lva. Za Zoo Brno všechny přivítal její ředitel Martin Hovorka.

Po krátkých proslovech všech zúčastněných, v nichž zazněla zejména přání, aby lvi byli zdraví a dobře se jim dařilo, došlo na slavnostní přestřižení pásky. Následně si na lvy všichni připili a nová expozice byla uvedena v život.

Diváků se dostavilo tolik, že stříhání pásky viděly z početného davu jen první dvě řady lidí. Po otevření návštěvnické zóny se situace opakovala, když se davy nahrnuly k výběhu. Kdo si oficiální otevření odpustil a přišel o hodinu později, mohl si výběh i lvy prohlédnout v klidu a pohodě.

Pokud jde o obyvatele areálu, ti davy zvědavých návštěvníků zcela ignorovali. Lev Lolek dokonce působil dojmem, že se mu chce spát, ale jeho partnerka Kivu mu nedala pokoj. Nakonec si dal říct a vyhověl jejím požadavkům na společné hrátky. Vypadá to, že by se v zoo mohli brzy dočkat malých lvíčat.

Reklama

Výběr článků

Načítám