Hlavní obsah

Brněnské veletrhy bilancují

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Veletrhy Brno se připojily k Mezinárodnímu dni veletržního průmyslu, tzv. Global Exhibition Day. Potvrdili to v úterý zástupci vedení společnosti.

Foto: Archiv BVV

Komplex brněnských veletrhů

Článek

Tento významný den pro výstavnictví připadá na 8. června. S výstavní plochou 130 000 metrů čtverečních se brněnské výstaviště řadí mezi ty největší na světě a udržuje se stabilně na 23. příčce.

Veletrhů pořádaných společností se v loňském roce účastnilo 6207 vystavovatelů z 57 zemí. Navštívilo je 663 tisíc lidí, z toho bylo více než 13 tisíc zahraničních návštěvníků z 85 zemí. 

Významným historickým krokem je také dokončena jednání o převodu podílu Messe Düsseldorf na Statutární město Brno, což generální ředitel Jiří Kuliš potvrdil na  tiskové konferenci, jejímž hlavním programem bylo přednesení zprávy o hospodaření společnosti.

Město drží ve společnosti 95 procent akcií, podíl 61 procent koupilo od firmy Messe Düsseldorf za 8,3 miliónu eur, tedy asi 225 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám