Hlavní obsah

Brněnská přehrada o víkendu představila nové plavidlo

Novinky, Markéta Kyzlinková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci oslav 550 let od založení Lesů města Brna byl na hladinu brněnské přehrady spuštěn dřevěný vor, který bude do konce srpna převážet návštěvníky přehrady.

Foto: Markéta Kyzlinková

První jízda sedmdesátimetrového dřevěného voru na brněnské přehradě.

Článek

Spuštění sedmdesátimetrového voru zahájilo mezinárodní přehlídku ohňostrojů Ingins Brunensis, jehož první ohňostroj soutěžního týmu Česko – Německo byl komponovaný na téma Nahoru a dolů. “Chvilku jsme unášeni k nebi, jindy se k zemi propadáme, plahočíme se do kopce, letíme z vršku, smutek střídá radost, euforie se mění v melancholii, staré se mísí s novým,“ upřesňuje zvolené téma designér ohňostroje Jaroslav Štolba.

Podle jednoho z porotců soutěže, radního města Brna Pavla Staňka, nasadili tvůrci tohoto ohňostroje laťku hodně vysoko a je zvědav, co předvedou ostatní soutěžící.

Další ohňostrojová show je plánována na úterý 8. června, kdy se představí pyrotechnici ze Slovenska.

V porotě dále zasednou také Zdeněk Kluka - muzikant, Jaromír Ostrý - ředitel Českého rozhlasu Brno a Zdeněk Koudelka - rektor Vysoké školy Karla Engliše.

Vor, který v sobotu zahájil svou první plavbu ohňově vodní show Setkání živlů, bude převážet návštěvníky přehrady až do konce prázdnin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám