Hlavní obsah

Brněnská gymnázia uspořádala prezentační soutěž, zúčastnily se desítky studentů

Novinky, Zdeněk Drgáč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezentační soutěž je už pro Gymnázium, Brno, Vídeňská 47 tradicí. Letošní 8. ročník klání o nejlepší projev podpořený vizuálním doprovodem byl ale unikátní v tom, že se do něho zapojila čtyři další gymnázia.

Foto: Aleš Michálek

Letošní vítězka prezentační soutěže Alžběta Rádsetoulalová.

Článek

Prezentační soutěž na gymnáziu ve Vídeňské ulici vznikla v roce 2007 a už od té doby roste na oblibě. Do projektu, který si klade za cíl zlepšit komunikační, řečnické a v neposlední řadě pak prezentační dovednosti, se po dvou letech úspěšné existence zapojilo i Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí.

A v tomto roce se účastnili i studenti ze tří dalších škol - Gymnázium, Brno, třída Kapitána Jaroše, Klasické a španělské gymnázium, Brno-Bystrc a Gymnázium, Brno, Elgartova 3.

Soutěž probíhá ve dvou úrovních. V té první student odprezentuje předem připravenou prezentaci na stanované téma a svá stanoviska následně obhajuje před porotou složenou z profesorů i studentů, v druhé zapojí své argumentační síly a diskutuje s publikem o náhodně vylosované problematice. Dva nejlepší z každého gymnázia následně postoupí do finálového kola. To se letos konalo v pátek 20. března na gymnáziu na Vídeňské.

„Soutěž se rok co rok zkvalitňuje, letos jsme zaznamenali rekordní počet účastníků, což zcela jednoznačně zvyšuje její atraktivitu. A já věřím, že šíření myšlenky naší prezentační soutěže na další brněnská gymnázia dopomůže k tomu, aby se tak dělo i nadále,” uvedla patronka projektu, profesorka z Vídeňské Olga Jirsírková.

Osm finalistů předvedlo, že jim vystupování před plným sálem lidí rozhodně není cizí, a své názory dokázali dokonale obhájit i během ostré diskuze. Porotu tak postavili před nelehký úkol. Absolutní vítězkou v silné konkurenci se nakonec stala Alžběta Rádsetoulalová z Klasického a španělského gymnázia. Cenu v podobě knižního poukazu jí předal ředitel gymnázia na Vídeňské David Andrle.

Reklama

Výběr článků

Načítám