Hlavní obsah

Brněnská galerie Celnice představuje tuniské památky UNESCO

Novinky, Petra Svobodová

V komorní galerii Celnice v areálu vily Löw-Beer v Brně je poslední týden k vidění putovní fotografická výstava s názvem Poznej světové dědictví UNESCO, tentokrát na téma tuniské památky. Výstava končí 27. srpna.

Foto: Archiv Muzea Brněnska

Výstava Poznej světové dědictví UNESCO v galerii Celnice

Článek

Autorský projekt novinářky, spisovatelky a cestovatelky RNDr. Mileny Blažkové pod názvem Poznej světové dědictví UNESCO přibližuje lokality nejen v České republice, ale i ve světě zapsané na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO.

Projekt prohlubuje znalosti a povědomí o těchto místech a zároveň podporuje rozvoj udržitelného cestovního ruchu. Produkci zajišťuje MEDIA IN dílna nezávislé publicistiky a dokumentaristiky pod vedením autorky projektu. Záštitu nad projektem převzala stejně jako v minulých ročnících Česká komise pro UNESCO.

galerii Celnice se návštěvníci mohou prostřednictvím fotografií seznámit s unikátními místy Tuniska. Tato středomořské země s bohatou historií byla vždy považována za spojovací článek mezi Evropou a Afrikou. Mezi původní Berbery během tisíciletí postupně pronikli Féničané, Římané, Vandalové, Byzantinci, Španělé, Turci, Italové a Francouzi. Stopy, které po sobě historie zanechala, si zaslouží uchovat pro budoucnost. Osm takových památek nepopiratelně patří ke světovému dědictví.

Doplňující texty a informační brožury slouží návštěvníkům jako inspirace k případným vlastním cestám. Galerie Celnice je otevřená od úterý do neděle, od 10 do 18 hodin, vstup volný.

Reklama

Výběr článků

Načítám