Hlavní obsah

Břišním tanečnicím v metru u Palladia mrzly pupíky

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V podchodu metra na Náměstí Republiky se ve středu po 16. hodině zastavila řada lidí. S údivem a neskrývaným zájmem sledovali produkci několika dívek, které v rámci Majálesu předváděly indické břišní tance. V nečekané květnové zimě jim hadí tanec šel velmi dobře, potřebovaly se zahřát.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Ač se dívky pohybovaly velmi ladně, holé pupíky a ramena je musely pěkně studit. Akce se jmenovala Majáles Underground, hrála tu skupina The A-BOMB,  inspirující se proto-punkem 60. a 70. let .

Studio NABOSO předvedlo tanec kobry, brýlovec z toho byl cítit na sto honů. Dvě dívky (studio Ambrosia) předváděly za doprovodu orientální hudby něco, co moderátorka nazvala Bollywoodem, poté následovala stepařská vystoupení a výuka stepu, večer byly na programu africké rytmy, za doprovodu bubnů a také hlasohrátky, mohl si zazpívat každý, kdo se nestyděl.

Diváků postupně přibývalo, orientální a africké rytmy málokoho nechaly na pokoji. Bylo to příjemné zpestření květnové středy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám