Hlavní obsah

Branické divadlo láká na Patricii Solaříkovou, Uršulu Klukovou, Miroslava Donutila i na pohádky

Novinky, Robin Suchánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Branické divadlo, které kvůli špatnému stavu dlouhá léta nehrálo, se dočkalo 3. listopadu 2016 slavnostního znovuotevření. Již rok a půl provozu se pod novým nájemcem snaží vybudovat plnohodnotnou pražskou divadelní scénu s vlastním činoherním souborem.

Foto: Lucie Levá

Uršula Kluková v komedii "Na správné adrese aneb Holky z inzerátu"

Článek

V současnosti Branické divadlo láká na komedie Běž za svou žen, Na správné adrese aneb Holky z inzerátu, na talkshow Na kus řeči s Miroslavem Donutilem, či na pohádky pro děti.

V komedii Běž za svou ženou, která zaznamenala fenomenální úspěch po celém světě a jednoznačně patří k tomu nejlepšímu, co v tomto žánru bylo vytvořeno, hrají, mimo jiné, Jiří Racek, Václav Čížkovský, Zuska Velichová, Jan Antonín Duchoslav, Ondřej Lechnýř, či Andrea Bulišová, která vystudovala herectví na American Academy of Dramatic Arts v New Yorku stejně, jako Robert Redford, Anne Hathaway, či Carrie-Anne Mossová.

Ve světě nesmírně úspěšná komedie plná vtipných situací a nečekaných záměn – to je hra Marca Camolettiho Na správné adrese, kterou Branické divadlo uvádí v nové úpravě pod názvem Na správné adrese aneb Holky z inzerátu. V hlavní roli se představuje Uršula Kluková, jako malířka Žofie Patricie Solaříková, hvězda seriálu Ulice, která se na divadelních prknech, díky tomuto představení, objevuje vůbec poprvé. Nechybí ani umělecký ředitel Branického divadla Václav Čížkovský, nebo syn Pavla Trávníčka Pavel Dytrt.

Žhavou novinkou je návrat Miroslava Donutila na prkna Branického divadla s oblíbenou talkshow „Na kus řeči s Miroslavem Donutilem“. Talkshow „Na kus řeči“ byla pořadem České televize, která byla vysílána v letech 2001 až 2005. Jak vždy bylo zvykem, i nyní se mohou diváci těšit na rozmluvu většinou se dvěma pozvanými hosty společenského či sportovního života.

„Z Paříže přivezeme úspěšnou hru La dame blanche, kterou bude inscenovat význačná francouzská režisérka a scénografka Gilon Brun. Rovněž startujeme projekt filmový režiséři v Braníku, v jehož rámci každou sezónu bude jednu inscenaci režírovat význačný filmový či televizní režisér. Umělecký tým rozšíří významně scenáristka a režisérka Olga Dabrowská a další osobnosti české i evropské divadelní a filmové scény,“ prozradil budoucí plány umělecký ředitel Václav Čížkovský.

„Rovněž chceme konečně začít navazovat na některé tradice divadla jako byla například pohostinská vystoupení Radošinského naivného divadla atd. Troufám si říci, aniž bych chtěl něco slibovat, že se diváci mohou již nyní těšit,” dodal Čížkovský.

Reklama

Výběr článků

Načítám