Hlavní obsah

Bolek Polívka převzal cenu pro věčně mladé

Novinky, Věra Domášková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý rok předává Městské divadlo v Mostě v rámci festivalu Young for young cenu Forever young. Cena je určena tvůrcům, kteří mají za sebou nejen obdivuhodnou uměleckou kariéru, ale jsou stále činní, kreativní a mladí duchem. Letos ji získal herec, mim a klaun Boleslav Polívka.

Foto: Tomáš Branda
Článek

Během šesti let trvání festivalu cenu Forever young obdrželi Ljuba Skořepová, Lubomír Lipský, Květa Fialová, Stanislav Zindulka, Iva Janžurová a v loňském roce Jaroslav Satoranský spolu s Evou Klánovou. 

Poslední festivalový den zaměstnal studentskou porotu i ostatní návštěvníky divadla jinak, než je zvykem. Na programu byly exkurze po zákulisí, taneční workshop Michala Máši a večer představení DNA Divadla Bolka polívky spojené se slavnostním zakončením festivalu a předáním ceny Forever young právě Polívkovi.

Životní premiéru na jevišti měla půlroční Ema, dcera divadelního zvukaře, která v inscenaci DNA zaskakovala za brněnskou herečku.

„Každý den cvičím jógu, ale mám takovou valašskou verzi, jmenuje se Joža. Spočívá to v tom, že si u toho zapálím cigárko.“ odpověděl Boleslav Polívka na otázku, jak si udržuje své mládí. „Zůstáváme stále stejně mladí, akorát to na nás přestává být vidět…“ dodal. Cenu panu Polívkovi předal jednatel divadla Václav Hofmann.

V Divadle rozmanitostí se s festivalem rozloučili pohádkou O dvanácti měsíčkách.

Festival Young for young 2016
Tradiční festival divadel pro mladé nejen věkem, který se každoročně koná v Městském divadle a Divadle rozmanitostí v Mostě.
Každý rok probíhá také předání Ceny za nejlepší inscenaci, pro kterou hlasují sami diváci a Cena studentské poroty. Tato pětičlenná porota je tradičně sestavena ze studentů středních škol z Mostu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám