Hlavní obsah

Bohumínská nemocnice dostala od zdejší Drátovny 100 tisíc korun

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohumínská městská nemocnice obdržela tento týden 100 tisíc korun od zdejší ŽDB Drátovny. Peníze chce zdravotnické zařízení použít pro své chirurgické oddělení.

Foto: Pavel Čempěl

Nemocnice v Bohumíně patří městu. To ročně dotuje její provoz 18 miliony korun.

Článek

„Dar velmi vítáme. Nakoupíme za něj vybavení pro operační sály a chirurgii. Pořídíme transportní vozík a svařovací přístroj, který uzavírá obaly operačních nástrojů před jejich sterilizací,“ řekl primář zdejších bohumínských operačních sálů Petr Beneš.

Bohumínská Drátovna, která je dceřinou společností Třineckých železáren, věnovala zdejší nemocnici sponzorský dar už poněkolikáté. V posledních letech například přispěla na nákup nových antidekubitních matrací.

„Jako jeden z největších zaměstnavatelů na Karvinsku cítíme zodpovědnost za region, ve kterém žijí naši zaměstnanci. Oni sami i jejich rodiny využívají Bohumínskou městskou nemocnici, proto sem míří i naše finanční dary. Naplňujeme tak strategii naší společnosti, která v místech, kde působí, přispívá zdravotnickým, školským i kulturním organizacím na konkrétní projekty, které lidem pomáhají zlepšovat podmínky pro život,“ sdělil předseda představenstva ŽDB Drátovna Petr Adamek.

Kooperaci s bohumínskou Drátovnou si pochvalují i zástupci města. „Velmi si vážíme dobré spolupráce s ŽDB Drátovnou. Peněz do zdravotnictví nebude nikdy dost. Jsme rádi za každou finanční pomoc, protože nám pomáhá zkvalitňovat péči o pacienty naší nemocnice,“ řekl starosta Bohumína Petr Vícha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám