Hlavní obsah

Bioslavnosti nabídnou pestrý hudební a gastronomický program

Novinky, Roman Hrůza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chléb & víno je letošní motto tradičního festivalu Bioslavnosti, který se uskuteční již tuto sobotu 9. července v areálu společnosti PRO-BIO ve Starém Městě pod Sněžníkem na Šumpersku. Na programu je pestrý hudební a gastronomický program.

Foto: Václav Hubata

11. ročník Bioslavností proběhne již tuto sobotu (9.7.)

Článek

Návštěvníci se mohou těšit praktické ukázky domácího pečení kváskového chleba, seznámí se s vhodnými tradičními i méně známými moukami. Chybět nebudou praktické ukázky pečení, ochutnávky chlebů a recepty od nejpovolanějších - profesionálních pekařů či autorů kváskových kuchařek. Na akci proběhne křest knihy Jany Berkové Kvásková kuchařka.

Připravena bude rovněž pestrá ochutnávka tuzemských biovín, a to známých i méně známých odrůd. Po celý den budou otevřeny prostory firmy k nahlédnutí a seznámení s jednotlivými provozy. Zájemci si budou moci prohlédnout například bezlepkový mlýn, balírny i sklady.

Oslava ekologického zemědělství

Bioslavnosti jsou oslavou ekologického zemědělství a aktuální sezóny sklizně. Proto bude veškeré občerstvení v bio kvalitě.

„V nabídce budou masové speciality z bio jehněčího z místní ekofarmy Agrisen –  jehněčí steaky, klobásky, beran na grilu a pokrmy z bio vepřového masa z ekofarmy ve Velkých Hostěrádkách. Nezapomeneme ani na vegetariánské a veganské pokrmy, včetně fresh nápojů, zmrzliny a dezertů. Mlsným jazýčkům nabídneme naše osvědčené pohankové palačinky a jako novinku ječné lívance,” řekla Barbora Hernychová z Probio. 

Akci bude moderovat herečka Kamila Špráchalová, která je nadšenou kuchařkou a propagátorkou biopotravin. Příznivci kvalitní hudby se mohou těšit mimo jiné na vystoupení skupin Longital, Medial Banana, Jelen a Bombarďák. Jako zlatý hřeb večera pak vystoupí Luboš Pospíšil. Podrobnosti o programu na Bioslavnosti.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám