Hlavní obsah

Berouňáci si opět počkají na příjezd tramvaje

Novinky, Patrik Pařízek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již po osmé se mohou všichni nadšenci do historické módy sejít na berounském náměstí. V rámci recesistické akce budou 8. května od 14:00 vyhlížet na náměstí příjezd tramvaje, o které snili předkové.

Foto: Vladimír Kasl

Tramvaj při cestě berounským náměstím

Článek

„Uvítáme, pokud přijdou návštěvníci ve starém oblečení ve stylu první republiky. Můžete si vzít třeba i nějaká zavazadla nebo další rekvizity. Následovat bude putování po náměstí, kde se budeme vyptávat náhodných kolemjdoucích: Odkud pojede ta tramvaj? Nevíte, kde je zastávka tramvaje?” prozradila o akci Petra Zeidlerová z berounského muzea.

Zapojit do zajímavého setkání se může určitě každý. Na zastávce poblíž muzea bude čekat i dobový průvodčí, který cestujícím označí jízdenky berounské elektrické dráhy.

Letošním zpestřením bude i vystoupení jarmarečního flašinetu s Janem Bondrou, prezidentem společnosti přátel flašinetů a hracích strojů.

Proč se vlastně celý happening koná? Za vznikem stojí inspirace historickou pohlednicí z roku 1904. Představa o budoucnosti v Berouně se od té dnešní trochu lišila. Pohlednice nám otevírá pohled na berounské náměstí, jež je křižováno tramvajovým provozem. 

Jak vidíme, ne vždy se musí futuristické předpovědi vydařit. Nemusíme se tím ale trápit a můžeme to využít jako podnět pro netradiční setkání (happening). Proč nesplnit přání našich dědečků a babiček aspoň na jeden den…

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám