Hlavní obsah

Benešovský běžecký festival chce v září pokořit hranici tisíce závodníků

Novinky, Iva Radostová
Aktualizováno

Už za měsíc všechny příznivce běhu v Benešově u Prahy čeká Benešovský běžecký festival, který letos slaví čtvrtý ročník od založení. Počet účastníků této sportovní akce každoročně roste a organizátoři věří, že se jim letos podaří překonat magickou hranici jednoho tisíce běžců.

Foto: Antonín Zelenka

Benešovský běžecký festival se letos koná počtvrté

Článek

Hlavní závod je na deset kilometrů, vydat se však lze i na čtyřkilometrový Optiscont Minimaraton, Běh maminek a hospodyněk, charitativní běh pro Matyáše či Závody Benešovské juniorky pro běžce od tří do osmnácti let. „Vyzýváme všechny, kteří rádi nebo pravidelně běhají, aby se této běžecké show zúčastnili. Z bohaté nabídky závodů si určitě každý vybere,“ uvedl Luděk Procházka z pořádajícího SK BENEŠOV ŽIJE SPORTEM.

Organizátoři opět připravili také bohatý doprovodný program. Mimo jiné při něm vystoupí benešovské mažoretky, zájemci si budou moci změřit síly v atletických disciplínách nebo si prohlédnout závodní kamion DAKAR 2018 s posádkou týmu ADRIA Karavany Sedlčany. Hostem letošního festivalu bude český atletický vícebojař a olympijský vítěz Roman Šebrle.

On-line přihlašování na sport-reg.cz končí 3. září, pak bude možné se přihlásit ještě od 7. do 9. září v registračním stanu na Masarykově náměstí v Benešově a v den startu v benešovské ZŠ Karlov. Registrace a výdej čísel u dětí končí 30 minut před startem dané kategorie, u „Desítky“ a Optiscont Minimaratonu 60 minut před startem. Pořadatelé doporučují využít on-line registraci, která urychlí výdej čísel a čekání účastníků.

Generálním partnerem je Město Benešov. Podrobné informace jsou na www.benesov-beh.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám