Hlavní obsah

Benefiční Cross Slalom ukončil lyžařskou sezónu na Sachovce, ve sbírce se vybralo přes dvacet tisíc

Novinky, Zdenka Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po propršeném a teplém týdnu, kdy zásoby sněhu mizely před očima, se mohli organizátoři i účastníci závodu Cross Slalom radovat. V sobotu 25. března nad ski areálem U Sachovy studánky na Horní Bečvě totiž vyšlo slunce na azurové obloze, a tak se rozjely přípravy na chystaný dětský benefiční lyžařský závod.

Foto: Martin Jurajda (Frodophotography.cz)

Na dětské závody k ukončení sezóny se přišel podívat i robot Jarmil - maskot PONY - dřevěná stavebnice. Asistoval na svahu i při vyhlašování vítězů.

Článek

Nejmenší závodníci se chodili registrovat už od půl deváté ráno. Po rychlé rozcvičce a společné prohlídce trati se vydali na start. Někteří s podporou rodičů, někteří úplně sami zvládli svou první jízdu.

V kategorii 3 - 4 roky s časem 73,86 vteřiny vyhrál Mikuláš Pavlík a hned za ním pod 80 vteřin zajely trať dvě malé slečny - Evelína Konopáčová a Dita Gáliková. V kategorii 5 - 6 let byl nejrychlejší Šimon Chodura, v těsném závěsu ho stíhala Marika Seifertová a třetí dojela Justina Fichnová.

První kategorie jela smíšená, ve druhé 7 - 12 let už se rozlišovaly jízdy chlapců a dívek. Podle známého gentlemanského pravidla "Ladies first" se na startu začaly nejdříve řadit slečny, kterým v kategorii do devíti let vévodila Anna Šťouračová s časem pod 70 vteřin, druhá dojela domácí Barbora Jalůvková a třetí Kristina Kofránková.

Celkově nejrychlejší ve své kategorii 10 - 12 let, ale i mezi všemi holkami, byla Lucka Hyklová s časem 55,5 vteřiny, druhá dojela Lucka Závorková a třetí Tereza Gvozdková.

Mezi kluky byly boje o setiny vteřin. Kategorii do devíti let ovládl Roman Kofránek, druhé místo si připsal Robin Kuneš a třetí dojel Tom Hanak. Standa Pustějovský si s přehledem "podal" úplně všechny kluky a ve své kategorii 10 - 12 let se radoval z nejlepšího času 52,56 vteřiny. Tomáš Vlačuha a Filip Kuneš si podali ruce na druhém a třetím místě. Dětem zpříjemňoval závodové čekání robot Jarmil z PONY, který na svahu rozdával radost i balónky. 

V kategorii 13 - 16 let, která už byla opět smíšená, se svedl největší boj mezi bratry Rybárovými. Úspěšnější byl tentokrát Filip s časem 52,94, Samuel dojel o chlup později v čase 53,55. Třetí Pavlína Korandová zastala na stupních vítězů něžné pohlaví s časem 55,6. 

Do poslední chvíle nebylo známo, jestli se otevře také kategorie dospělých. Nakonec se na start postavilo deset statečných, a tak diváci mohli vidět parádní jízdu Lukáše Juřici, který pro tento den zajel rekord trati s časem 45,51. Druhý si na stupně vítězů stoupl Petr Blažej za svých 46,27 a třetí David Kryške, který dojel s časem 47,08. 

Jízda pro Verunku

Pořadatelé věnovali 50 procent částky ze startovného na podporu Verunky Fojtíkové z Rybí a celou dobu trvání závodu mohli i návštěvníci areálu přispět do sbírky. Tato statečná slečna se zranila na lyžařském soustředění v Rakousku a od té doby je upoutaná na invalidní vozík. Verunka se spolu se svými rodiči i sestrou přijela na závod podívat a podpořit svoji sestřičku při závodění. Do kasičky během dne přibylo 10 300 Kč a spolu s drobnými dárky byla Verunce předána.  

Částka pro Verunku byla zdvojnásobena díky celému realizačnímu týmu, který se jednohlasně vzdal své mzdy ve prospěch Verunky a příspěvku od ski areálu U Sachovy studánky. 

Poděkování patří všem partnerům závodu a všem, kteří se zúčastnili a podpořili tak Verunčinu léčbu. Přečtěte si její příběh na webu a sdílejte na facebooku.

Výsledky závodu a fotografie z dílny Frodophotography.cz jsou zveřejněny na webu SWAHu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám