Hlavní obsah

Basketbal Olomouc přehrál nejsilnější celky sezony

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Basketbal Olomouc odehrál poslední dvě prvoligová utkání nadstavbové skupiny o 1. – 6. místo na domácí palubovce. Nejprve do Olomouce zavítal tým USK Praha B, hned pár dní poté letošní suverénní lídr tabulky a dlouhá léta tým nejvyšší domácí soutěže z Jindřichova Hradce. Oba celky si odvezly porážky.

Foto: Radim Kašpar

Basketbal Olomouc

Článek

V úterý 26. února se od 20:00 hrálo utkání 3. kola nadstavbové skupiny C o 1. – 6. místo. Do Olomoucké Čajkarény přijel tým USK Praha „B“, který v uplynulých dvaceti zápasech prohrál jen třikrát.

Domácí vstoupili do utkání sebevědomě a od počátku se ujali vedení. To nakonec dokázali držet po celé utkání, jednu dobu téměř o třicet bodů. Nakonec se svěřenci Michala Pekárka radovali z vítězství 97:77. Skvělým střeleckým výkonem se blýskl Adam Urbánek. Ten nastřílel 33 bodů a s výbornou efektivitou, kdy se z devatenácti střel minul jen ve dvou případech střeleckých pokusů za tři body.

Hned pár dní poté, 1. března, čekal Basketbal Olomouc ještě těžší soupeř. Tým Fio Banka Jindřichův Hradec hrál dlouhá léta nejvyšší domácí soutěž a v letošním ročníku, kdy spadl do 1. ligy, poznal v jednadvaceti odehraných utkáních jen jednou hořkost porážky.

Tentokrát již průběh zápasu nebyl tak jednoznačný jako proti USK. Domácí sice po většinu drželi mírný náskok, ale v půli poslední čtvrtiny se soupeř dostal do vedení 77:81, tři a půl minuty před koncem pak svítilo na tabuli skóre 85:86. Od toho času ale domácí opět zařadili vyšší rychlostní stupeň a nedali soupeři šanci. Nakonec mohli slavit cenný skalp silného soupeře poměrem 95:86. Tým se blýskl výborným kolektivním výkonem, nejlepším střelcem domácích pak byl opět Adam Urbánek s 27 body.

„Z obou odehraných utkání proti nejlepším celkům 1. ligy mám výborný pocit. Zúročuje se dlouhodobá práce, kterou v Olomouci s týmem od roku 2012 děláme. De facto od nuly jsme se velmi rychle dostali na absolutní špici. Skalp Jindřichova Hradce, který hrál ještě v loňské sezoně v Kooperativě NBL, je pro sebevědomí hráčů důležitý,” vyjádřil se k zápasům kouč a manažer klubu Michal Pekárek.

Poslední utkání nadstavbové části se odehraje v neděli 10. března od 18:00, tradičně v Čajkaréně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám